Cumhuriyet Halk Parti’sinde Nurettin Türkmen’in ardından CHP İl Başkanı olarak görevlendirilen Müjgan Çakman’ın istifa ettiği ortaya çıktı. 2 Temmuz’da sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden ayrılan Çakman’ın istifası yönetim tarafından sır gibi saklanıyordu. Çıkan İstifa haberlerinin ardından parti yönetimi de Çakman’ın görevi bıraktığını doğruladı.

Daha sonra yazılı bir açıklama yapan Çakman, istifasına ilişkin şunları kaydetti:
“17 Nisan 2014 tarihinde atanmış olduğum Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanlığı görevinden sağlık sorunlarım nedeni ile istifa etmiş bulunmaktayım.Kasım-2013’te il Kadın Kolları Başkanlığı ile başlayan ardından il Başkanlığı ile bugüne kadar devam eden ve yaşadığım sağlık sorunları neden ile ayrılmak zorunda olduğum  bu görevleri yürüttüğüm süreç  içerisinde birlikte çalıştığım Yönetim Kurulu arkadaşlarıma, İlçe Başkanlarımıza ve yöneticilerine, Gençlik Kollarımıza, Kadın Kollarımıza, çok değerli partili büyüklerime, partimizin tüm değerli üyelerine basınımızın siz değerli mensuplarına çok teşekkür ediyorum.Özellikle belirtmek istediğim Cumhuriyet Halk Partisinde mücadele etmekten daima onur ve gurur duydum, bundan sonrada duyacağım. Cumhuriyetimizin, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün,  bayrağımızın, bağımsızlığımızın teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisinin ve Mustafa Kemal’in askeri olmanın onurlu mücadelesi daima sürecek.Bir cumhuriyet kadını olarak bunu hem cumhuriyetimizin hem de Partimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’e minnet borcumdan dolayı sürdürme inancımı hiç yitirmeyeceğim. Bir kez daha bu süreçte yanımda olup desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.”

Genel Merkezi’nde Çakman’ın istifasını kabul ettiği, Parti il yönetiminin ise İl Başkanı olarak İl sekreteri Mustafa İzgin’in vekaleten görevlendirdiği öğrenildi. Genel Merkezinde kısa süre içerinde İzgin’in asaleten atamasını yapması bekleniyor. 
Yaklaşık bir buçuk yıldır il Başkanlığı görevini yürüten Çakman, 7 Haziran’da ilk büyük sınavını vermiş, partisinin Düzce’deki oy oranını arttırarak ikinci parti konumuna yükselmişti. Düzce’deki tek kadın il başkanı olan Çakman, hanımefendi kişiliği ile siyasete de farklı bir soluk getirmişti.

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongre süreci 15 Ağustos’ta Muhtarlık bölgesi delege seçimleri ile başlayacak. 28 Eylül 25 Ekim arasında ilçe kongreleri, 11-29 Kasım arasında il kongreleri yapılacak. 5 yılda 5 il başkanı değiştiren CHP'de önümüzdeki aylarda yapılacak il kongresinde ya İzgin’le devam edecek yada yeni bir isimle…