Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı seçimi yapıldı. İl Başkanlığı koltuğuna oturmak için daha önce bir dönem il başkanlığı yapan Eczacı Zekeriya Tozan ile 7 Haziran genel seçimleri için CHP’den 2.sıra milletvekili adayı olan Doktor Ali Fuat Şaşoğlu karşı karşıya geldi. Eski il başkanları ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı kongrede, iki aday yan yana oturarak samimi bir görüntü çizdiler. 167 delegeden sağlanan 110 imza ile başlayan kongrenin Divan Başkanlığını CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı okundu.

Mevcut İl Başkanı Mustafa İzgin’in çalışma ve hesap raporunun okumasıyla İl Başkanı adaylarının konuşmalarına geçildi.
İlk olarak Doktor Ali Fuat Şaşoğlu söz aldı. Şaşoğlu, partide gençlere yer vereceğini ve ötekileştirme yapmayacağını vurguladı. Seçimi kazansa da kazanmasa da partisinin emrinde olduğunu dile getirerek konuşmasına devam eden Şaşoğlu, partisinde eksikliklere değindi. Parti içerisinde çekişme ve uyuşmazlığın olduğunu, sahada acemi davranıldığını söyleyen Şaşoğlu enerjilerinin boşa harcandığı yorumunda bulundu. Şaşoğlu delegelere uyumlu çalışma ortamı vaadini bir kez daha dillendirdi.

Şaşoğlu’ndan sonra söz alan Eczacı Zekeriya Tozan, ustalık dönemi vurgusuyla oy istedi. Tozan da tıpkı Şaşoğlu gibi partisi hakkında özeleştirilerini sıralayarak örgütsel yapıda eksiklik ve yönetim kadroları ile taban arasında iletişimsizlik olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından eski il başkanları ve adaylar hep birlikte kürsüye gelerek partilileri selamladı.
Blok liste yöntemiyle yapılan oy kullanma işlemi saat 17.00’a kadar sürdü. Saat 17.00’dan itibaren açılan sandıklarda Tozan 95, Şaşoğlu 64 oy aldı. Böylece CHP’nin yeni başkanı eczacı Zekeriya Tozan oldu. 






Haber;Y:SEVER