Ana Muhalefet partisi CHP’nin Düzce teşkilatında olağan kongre süreci 3 Şubat günü yapılacak olan ve Görevdeki İl BaşkanıAhmet Ölmez’in uzun süre önce aday olmayacağını açıkladığı İl Başkanlığı seçimi ile tamamlanacak. Kongreye iki hafta kala henüz kimse adaylığını açıklamazken kulislerde bazı adayların giderek ön plana çıktığı dikkat çekiyor.

Şu an için partiyi normal süresi içinde yapılırsa bir yıl sonra yapılacak olan yerel seçimlere hazırlayacak olan CHP Düzce İl Başkanlığı için henüz  adaylığını açıklayan olmadı. Ancak, kulislerde bazı adayların giderek faaliyetlerini hızlandırdığı da konuşuluyor.  22 Temmuz seçimlerinde partisinin milletvekili adayı olarak gösterdiği Zekeriya Tozan’a parti içindeki gruplardan teklifler gittiği, bu nedenle Tozan’ın adaylığını açıklamasının an meselesi olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

Öte yandan önceki dönemde Kaynaşlı İl Başkanlığını yürüten ve 22 Temmuz seçimlerinde milletvekili adayı gösterilen Cemal Çapar’ın da adaylık için çalışmalarını sürdürdüğü belirtiliyor. Kulislerde Çapar’ın Merkez ilçe çevrelerinde azımsanamayacak bir desteği olduğu ifade ediliyor.

Kulislerde Parti teşkilatı içinde taban bulması muhtemel adayların içinde  daha önce de il başkanlığı görevini yürütmüş olan Cengiz Aydın’ın da ismi geçiyor. CHP  Akçakoca İlçe Eski Başkanı Hamdi Deniz ve Haluk Günaydın’ın da adaylık süreci içinde adı geçmeye devam ediyor.