Aralık ayından itibaren ülke genelinde olağan kongre sürecine giren Cumhuriyet Halk Partisi’nin Düzce teşkilatı ilçe yönetimlerinin oluşumunu büyük ölçüde tamamladı. Pazar günü yapılacak olan Akçakoca ve Kaynaşlı ilçe Başkanlığı seçimlerinin ardından sıra Merkez ilçe ve İl Yönetiminin seçimine geliyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Ahmet Ölmez’in yeniden aday olmayacağını açıkladığı İl başkanlığı için henüz adaylık başvurusunda bulunan olmazken, adayların 3 Şubat’ta yapılacak olan seçimler yaklaşırken  ortaya çıkmasının muhtemel olduğu değerlendirmeleri yapılıyor.

13 Ocak  günü yapılacak olan, görevdeki ilçe başkanı Kerim Görün’ün aday olmadığı Düzce Merkez İlçe Başkanlığı seçimi için ise şu ana kadar iki aday başvurusunu yaptı. İlerleyen süreçte başka başvuru olmazsa Çetin Bektaş ve Saim Aksöz,  CHP Düzce Merkez İlçe Başkanı olmak için mücadele verecekler.

Bilindiği gibi daha evvel ilçelerde gerçekleştirilen  kongrelerde Gümüşova’da Mustafa Bostancı, Çilimli’de ise Cemil Tınaz yeniden seçilmiş, CHP Cumayeri İlçe Başkanlığı’na  Ali Şahin, Yığılca İlçe Teşkilatı Başkanlığı’na Ahmet Kartal, Gölyaka İlçe Teşkilatı Başkanlığı’na ise Ali Gök oy kullanan delegeler tarafından partilerinin ilçe başkanlıklarını yürütmek üzere görevlendirilmişlerdi.