Yerel Seçimler için start veren ana muhalefet partisinde siyaset kazanı iyice ısınmaya başladı.CHP İl Başkanları 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 32. Olağan Kurultay öncesi Ankara’da bir araya gelecek.

Genel Başkan Deniz Baykal başkanlığında 24 Nisan Perşembe günü yapılacak olan toplantı hakkında CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, bu toplantıların  her kurultay öncesi yapıldığını ve bir önceki kurultaydan o güne geçen süre değerlendirildiğini ifade etti.  Tozan, genel merkezde yapılacak bu toplantıda il başkanlarının varsa gördükleri eksiklikleri söyleme imkanı bulacaklarını ya da kadro değişikliği talepleri varsa bunları iletebileceklerini dile getirdi.

Bir kadro değişikliği talebi olursa parti meclisinin konuyu ele alacağını da belirten Tozan, yaklaşan kurultayda il teşkilatı olarak kime destek verecekleri konusunda ise temkinli konuştu. Haluk Koç’tan Umut Oran’a Genel Başkan Deniz Baykal’ın karşısına aday olarak çıkıp yarışacakların sayısı sürekli artarken, il teşkilatının nasıl bir yol izleyeceği konusuna değinen  Tozan, Baykal’a destek verip vermeyecekleri sorusuna, bütün adayları tek tek dinleme imkanı bulamadıklarına dikkat çekti.

 Baştan şartlı bir duruşları olmadığını dile getiren Tozan,  Kurultayda tüm adayları dinleme fırsatı bulacaklarını, projelerine ve ortaya koydukları kadroya göre kime destek vereceklerine karar vereceklerini söyledi.

 

24’ünde bir araya gelecek olan il başkanları, kurultayın başlayacağı 26 Nisan 2008 tarihinde de Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen başkanlığında Anıtkabir’i ziyaret edecekler.