CHP'de 12 haziran seçimleri sonrası Önder Sav ve Deniz Baykal yanlısı bazı eski il başkanlarının kurultayın toplanabilmesi için çalışma başlatması Teşkişatları da haraketlendirdi. Kurultay için, Ankara, İzmir ve İstanbul gibi büyük illerde delegelerden oy toplanmaya başlanılması Kılıçdaroğlu'nu destekleyen teşkilatları da karşı atağa geçirdi. Kurultay olacak mı olmayacak mı tartışmalarını sukunetle izleyen Düzce'de delegelerin büyük bir bölümü kurultayı gereksiz görüyor.

6 Delgesi buluna Düzce il Teşkilatında yaşananları sukunetle izlemeyi tercih eden delegeler, tercihlerini çok da belirginleştirmezken, İl Başkanı Kerim Görün, genel manada teşkilatın Kılıçdaroğlu'nun arkasında durduğunu belirterek kurultaya sıcak bakılmadığı mesajını da verdi. Düzce delegesi olan CHP Kaynaşlı İlçe Başkanı Cemal Çapar, kararsız olduğunu belirtirken partiye zarar verecek Hiçbir adımı atmayı düşünmediğini de sözlerine ekledi.

Önder Sav ve Deniz Baykal yanlısı bazı eski il başkanlarının kurultayın toplanabilmesi için çalışma başlatmasının ardından Kurultay yapılıp yapılmayacağı önümüzdeki günlerde netlik kazanacak ancak Düzce'de teşkilat üyeleri tartışmalardan uzak durmayı tercih ettiklerini de sözlerine eklediler.

Haber; Ü. ÇETİN