CHP İl Kongresi’nde bir konuşma yapan ve icraatları konusunda İl Eski Başkanı Ahmet Ölmez’in yönetimini eleştiren Merkez İlçe  Eski Başkanı  Haluk Günaydın’ın açıklamaları, Kızılay düğün Salonu’nde soğuk rüzgarların esmesine neden oldu.

Günaydın, Ölmez yönetiminin CHP için parti il binası satın almasını eleştirirken, sorunun bir iken ikiye çıktığını, alınan binanın  Düzce’nin en yüksek binası olduğunu, iki deprem geçirdiğini, karşısındaki bir daire 35 bin YTL’ye alınırken 150 Bin YTL’ye iki dairenin satın alınmasının yanlış olduğunu ifade etti.

Günaydın yönetim kurulunun sen ben davası güttüğünü dile getirerek eleştirilerini sürdürürken, 22 Temmuz seçimleri için sağ partilerden devşirilen  Temayül Yoklaması yöntemini seçmesinin parti içi demokrasinin oluşmasına engel olduğunu söyledi.

Merkez İlçe Başkanlığı seçimleri için parti içtüzüğünün 48’inci maddesi gereğince olağanüstü kongre talebinde bulunduklarını söyleyen Günaydın, bu talebin görmezden gelindiğini, hatta mahkemeye başvurarak haklı olduğunu tescil ettirmelerine rağmen olağanüstü kurultayın bir türlü  yapılmadığını, kendilerinin de bunu kamuoyuna duyurmamak için sessiz kaldıklarını ifade etti.

22 temmuz seçimlerinde aymazlık içinde bir seçim kampanyası yürütüldüğünü, ne bir bütçe yapıldığını, ne de bir plan dahilinde çalışıldığını söyleyen Günaydın,  genel merkezin 70 Billboard için ödenek göndermesine rağmen sadece 14 tanesine partinin ilanlarının asıldığını, kalan 56 panonun hesabının verilmesini istedi. Günaydın geçtiğimiz yerel seçimlerde milletvekili adaylarını DSP il Başkanı Hasan Işık’ın tespit ettiğini de iddia etti.