Nisan ayının sonunda yapılacak olan olağan kongre için adaylıklarını açıklayan ve il örgütlerinden destek arayan CHP Genel başkan adayları yollara düştü.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığını ziyaret eden Genel Başkan adaylarından Bolu TSO Meclisi Başkanı İşadamı Umut Oran, farklı bir muhalefet anlayışını temsil etmeyi planladıklarını söyledi. Türkiye’nin iyi yönetilmediğini iddia eden Oran,  ülkenin kaos içinde bulunduğunu, bu çıkmazdan ancak CHP’nin iktidar olması ili çıkılabileceğini ifade etti.

Basın mensuplarının CHP’de nasıl bir eksiklik görerek genel başkanlığı aday olduğunu sorması üzerine, kendisinin Sivil toplum örgütü kökenli olduğunu, ortak akıla dayalı bir toplumsal mutabakat anlayışını savunduklarını, gelişmiş ülkelerde muhalefetin hükümet programları konusunda mutabık kalınan ve kalınmayan programların tespit edildiğini, üzerinde fikir birliğine varılamayan hususların muhalefet tarafından takvime dayalı olarak takip edildiğini söyledi.

CHP’nin değerler üzerinden iyi siyaset yaptığını söyleyen Oran, toplumla buluşma anlamında sıkıntılar olduğunu, toplumun yüzde büyük bölümünü oluşturan gençlerin partide ancak yüzde 3 oranında temsil edilebildiğini, bu rakamın yüzde ellilerde olması gerektiğini söyledi.

Kurultayda  Genel Başkan Adaylığı için gerekecek olan 253 imza için temkinli konuşan  Genel Başkan adayı Umut Oran, bunun kurultay günü belli olacağını söyledi.