7 Haziran’da yapılacak olan 25. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi, seçimde yarışacağı aday adaylarını belirlemek için yarın “ön seçim” yapacak. CHP Genel Merkezinin aldığı karar doğrultusunda Düzce’de de yapılacak ön seçimler hakim denetiminde gerçekleştirilecek.

CHP'de Düzce Milletvekili aday adayı olarak beş isim yarışacak. Abdullah Şahin, Elif Kurnaz, Ali Fuat Şaşoğlu, Ömer Taşlı ve Zafer Teber milletvekili aday adayı olarak ön seçime girecekler. 5 aday adayı katıldığı tanıtım programlarında ilçelerdeki üyelerle görüşerek ön seçime hazırlık yaptılar. Ön seçimin yapılacağı nokta ve kurulacak sandık sayıları da belli oldu. Sabah saat 08.00’da başlayacak oy kullanma işleminde Düzce Merkez’de bin 601 üye Namık Kemal İlkokulu’nda kurulacak 5 adet sandıkta oy kullanacak.

İlçelerde ise Akçakoca’da 633 üye iki sandıkta, Cumayeri’nde 145, Çilimli’de 116, Gölyaka’da 209, Gümüşova’da 125, Kaynaşlı’da 186 ve Yığılca’da da 142 üye kurulacak birer sandıkta ilk üç aday adayını belirleyecek oylarını kullanacak. Oy verme işlemi akşam 17.00’da sona erdikten sonra kullanılan oylar Namık Kemal İlkokulu’nda toplanacak ve sonuç belli olacak.

3 bin 157 üyenin oy kullanacağı Düzce’de ön seçimden çıkacak liste genel merkez tarafından aynen kabul edilecek.

Haber:Y.SEVER