2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler için CHP'de hareketlilik başladı. Belediye başkanlığı için aday adayı olacak partililerin başvuru tarihi belirlendi.

Aday adaylığı süreci ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, sürecin partinin Merkez Yürütme Kurulunun hazırladığı takvime göre yürüyeceğini bildirdi.

Karslıoğlu, “Mahalli İdareler seçimine etkin, verimli şekilde hazırlanmak amacıyla CHP Merkez Yürütme Kurulunun 05 Haziran 2013 tarihinde yaptığı toplantıda, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak seçimlerde aday adayı olmak isteyenler 08 Temmuz 2013 Pazartesi günü partimize müracaat etmeye başlayacaklardır. Müracaatlar 31 Temmuz 2013 Çarşamba günü mesai saatine kadar devam edecektir. Ayrıca görev yaptıkları yerden aday adayı olmak isteyen İl, İlçe ve Belde başkanları ile Yönetim Kurulu üyelerinin ise 15 Temmuz 2013 Pazartesi günü 17:00’ ye kadar görevlerinden istifa etmeleri gerekmektedir. Aday adayı olacak veya aday gösterilecek kamu görevlileri için bu şartlar geçerli değildir.” dedi.

HABER: H.İŞCAN