Cumhuriyet Halk Partisi’nde ülke genelinde yapılan kongre süreçlerinin Düzce Ayağında bir yandan Pazar günü yapılacak olan ve görevdeki başkan Kerim Görün’ün aday olmayacağı Merkez İlçe Başkanlığı için  hazırlıklar sürerken, diğer yandan da İl Başkanı Ahmet Ölmez’in aday olmayacağı il başkanlığı yarışı için adaylar kolları sıvadı.

Pazar Günü yapılacak olan Merkez ilçe Kongresi’nde  göreve talip olan Çetin Bektaş ve Saim Aksöz’ün dışında bir adayın şu ana kadar ortaya çıkmadığı bildirilirken, başka aday çıkmazsa Düzce Merkez ilçesini bu iki aday arasında yapılacak seçimin sonucunda belirlenen kişi temsil edecek.

Ana Muhalefet Partisi CHP’nin Düzce İl Başkanlığı için daha önceki dönemde Kaynaşlı İlçe Başkanı Cemal  Çapar faaliyetlerini hızlandırdı. Çapar’ın  Merkez ilçe Başkan adayı Çetin Bektaş’ın çevresi ile yakın ilişkiler içinde olduğu ifade edilirken, İl sekreteri Cengiz Aydın’ın şansının da yüksek olduğu kulislerde dile getiriliyor.  Muhtemel Adaylar arasında Cemal Çapar gibi  22 Temmuz seçimlerinde milletvekili olmuş Zekeriya Tozan’ın da adı geçerken, aynı seçimler için aday adayı olarak yarışan Kenan Varol’un da muhtemel il başkanı adaylarından olduğu belirtiliyor.

Adaylık için faaliyetlere hız veren Tamer Tekin’in örgütte oldukça destek bulduğu, Suat Öztürk,  Akçakoca Teşkilatından Hamdi Deniz’in yanı sıra Halit Günaydın da  kulislerde muhtemel adaylar arasında görünüyor.