Düzce'de seçimin iddialı partilerinden olan CHP'de yenilginin nedenleri genişletilmiş toplantıyla ele alındı. Konak Gazinosu'nda düzenlenen toplantıya katılımın az olması gözlerden kaçmadı.
Seçimde 1 milletvekili çıkarmaya kesin gözüyle bakan ancak oy oranını bir önceki seçime göre arttırsa da milletvekilliği için gereken oy oranına ulaşamayan CHP İl Örgütü, “Seçim neden kaybedildi?” sorusuna cevap aradı.

Toplantının açılış konuşmasını İl Başkanı Kerim Görün yaptı. Görün, “Tarihi bir önem taşıyan 12 Haziran seçimleri sürecini yaşadık. Ben sadece kısaca bu sürecin bazı noktalarına değinmek istiyorum.” Dedi ve konuşmasına şöyle devam etti.

“Biliyorsunuz ki genel başkanımız partimizde lider olduktan sonra partimizde kurultay dönemleri başladı ve bu sorun da çözüldükten sonra parti genel merkezimiz Türkiye'nin belirli yerlerinde ön seçim kararı aldı. Önseçim yapılan illerden biri de Düzce'ydi ve 3 Nisan'da demokratik bir ortamda ön seçimimizi yaptık. Bu hazırlık çalışmalarında partimizin il ve ilçe binalarında toplantılar yaptık. Parti üyelerinden katkı bekledik. Milletvekilleri çalışma programı kapsamında ilçelere gitti. Özellikle Selçuk Yanmaz'ı merkezde tanıtma çalışmaları yaptık. Basri Karslıoğlu'nu ise Gölyaka ve Kaynaşlı'da tanıtma çalışmaları yaptık. İlknur Başar Tütüncü ise her zaman her yerde çalışmalar yürüttü”

“Merkezde bilindiği gibi Ömer Küçük ismi vardı” diyen Görün, “Bazı dedikoduların önüne geçmek için bazı çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

“Yani çok güzel demokratik bir seçim oldu. Kimseyle tartışmadık. Kimseyle bir çekişme yaşanmadı. Güzel bir miting yaptık. Bunun sonrasına seçimlere girdik ve seçimler bitti. Arkadaşlarla bu seçimin sonucunu değerlendirmek için toplandık. Bu toplantıda nerede eksik oldu, nerede hata yapıldı felsefik olarak değerlendireceğiz”

Öte yandan toplantı İl Başkanı Görün'ün konuşması sonrası basına kapalı devam ederken konuşma yapan bazı partililerin, il yönetimindeki bazı isimlerin seçim çalışmalarında yer almamasını eleştirmesi dikkat çekti.

Haber; R. BAL