Yerel seçimler öncesinde ilk olarak Konuralp'te soruşturma açan Cumhuriyet Halk Partisi il teşkilatı daha sonra da partinin Merkez İlçe Başkanı Saim Aksöz'ü açığa almıştı. Parti bu seferde bir başka üyeyi partiden ihraç etmeye hazırlanıyor. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan çarpıcı açıklamalarda bulundu.

“Biz, döneklerle çalışmayız.”

Parti üyesi Nazım Mert'in kahvesine Milliyetçi Hareket Partisi bayraklarını astığını öğrendiklerini belirten Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Zekeriya Tozan, “Mert hakkında soruşturma başlattık. Kendisinin böyle bir şey yapması parti tüzüğüne aykırıdır. Gerekli işlemleri yaparak Mert'i partiden ihraç etmeyi düşünüyoruz. Biz kendi adaylarımızla yarışa girdik ve adaylarımızla yerel seçimlere iddialı gireceğiz. Döneklerle işimiz olmaz. Seçimleri kazanacağımıza inancımızda sonsuzdur.” şeklinde konuştu.

“Konuralp adayımıza güvenimiz sonsuz.”

Konuralp'te seçimi kazanamayacak aday çıkarttıkları konusunda çıkan söylentileri de değerlendiren Tozan, “Biz Konuralp Belediye Başkan adayımız Cengiz Uzun'a güveniyoruz. Kendisi genç ve dinamik bir adaydır. Kendi adayımızı destekleyeceğiz ve seçimleri kazanacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Düzce Belediye Başkan adayımız Evren Kuşçuoğlu'da genç ve dinamik bir aday. Kuşçuoğlu'da seçemleri kazanacak potansiyele sahiptir. Seçimlerde kimin daha iyi olacağı belli olacak.” ifadelerini kullandı.

Tozan, MHP'nin listesinde yer alan CHP parti üyesi Suat Öztürk'ün abisi Mehmet Öztürk ile Mustafa Girgin'in kendi partileriyle hiçbir bağı olmadığını da sözlerine ekledi.