7 Haziran seçimleri için CHP ’ye yapılan milletvekili aday adaylık başvuruları tamamlandı. Oy pusulaları basılırken, oy kullanılacak okullar da belirlenmeye başlandı. Aday sıralaması için yapılan kura çekimini ise 'T' harfi kazandı. Soyadı T ile başlayan aday adayı pusulada kendisine ön sıralarda yer bulacak. Düzce’de 5 aday adayının ikisinin soyadı T ile başlıyor. T harfinden sonra alfabetik sıralama esas alındığında Düzce’de Ömer Taşlı oy pusulasında 1. Sıra, Zafer Teber 2. Sıra, Elif Kurnaz 3. Sıra, Abdullah Şahin 4. Sıra, Ali Fuat Şaşoğlu 5. Sırada yer alacak.
CHP’de hakim gözetiminde 29 Mart'ta yapılacak ön seçim Düzce 1, 2 ve 3'üncü bölgede buluyor. 29 Mart’ta yapılacak ön seçimde bütün aday adaylarının isim ve soy isimlerinin yazılı olduğu çarşaf liste ile oy kullanılacak. CHP Düzce’de 3 bin 157 Üye, oy pusulasında adları yazılı olan aday adaylarının karşısına işaret koyarak tercihini belli edecek. İşaret sayısı; o seçim çevresinin ön seçimle belirleyeceği milletvekili adayı sayısından çok ve bu sayının yarısından az olamaz. Yani Düzce’de en az 2 en fazla 3 aday adayına oy verilebilecek.

PARTİ YÖNETİMİ SIRALAMAYI DEĞİŞTİREMİYOR

Hakim gözetiminde yapılana bu seçimde ön seçim sonuçları en çok oy alandan en aza doğru sıralanacak ve vekil adaylık sırası kontenjanlar dikkate alınarak yapılacak. CHP yönetiminin bu sırayı değiştirme yetkisi bulunmuyor.

PEKİ ÖN SEÇİMDE KİMLER OY KULLANABİLECEK

31 Aralık 2014 tarihi ve öncesinde CHP üyesi olan ve ön seçim bölgesinde ikamet eden kişiler oy kullanabilir. Oy kullanacak üyenin yanında mutlaka bir kimlik bulundurması gerekiyor. Üyenin aidat borcunun olması oy kullanmaya engel değil.

Haber;S:KAŞKIR