Ankara'da erken seçimler öncesi sıcak gelişme... CHP ve İYİ Parti yapılan görüşmeler neticesinde anlaştı. 15 CHP milletvekili İYİ Parti'ye geçti.

Bu hamle ile İYİ Parti'nin TBMM'de grup kurarak seçime girmesinin sağlanacağı belirtildi.15 CHP’li milletvekili geçtiği takdirde, 5 milletvekili olan İYİ Parti TBMM’de grup kurma sayısına ulaşarak Seçim Kanunu’na göre, bir partinin seçime katılabilmesi için, “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gruplarının bulunması şartını” yerine getirmiş oluyor.

Böylece grup kuran İYİ Parti seçimlere katılmak için adayların ödemesi gereken 131 bin TL’yi  vermeyecek. Öte yandan İYİ Parti seçim sürecinde hazine yardımından da faydalanabilecek.

“Demokrasinin kazanması için bu adımı atıyoruz”
15 CHP'linin İYİ Parti'ye geçişiyle ilgili olarak TBMM'de açıklama yapıldı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Demokrasimizin daha fazla tahrip edilmesini doğru bulmuyoruz. Toplumun daha fazla kutuplaşmasına izin vermeyeceğiz. CHP olarak demokrasi ayıbına karşı demokrasi arayışımız sürdüreceğiz. Demokrasinin kazanması için bu adımı atıyoruz. 15 milletvekilimiz CHP'den istifa edip İYİ Parti'ye katıldılar. Demokrasimiz için İYİ Parti'ye katılma kararı aldılar. Türkiye ve demokrasimize hayırlı olsun. Arkadaşlarımız demokrasi gaspına zırh olmuşlardır.”



CHP'den istifa edip İyi Parti'ye geçen isimler arasında; Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Anakara Mv. nihat Yeşil, Aydın Mv. Hüseyin Yıldız, Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Burdur Mv. Mehmet Göker, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Bursa Mv. Erkan Aydın, Çorum Mv. Tufan Köse, İzmir Mv. Tacettin Bayır, Kayseri Mv. Çetin Arık, Kocaeli Mv. Fatma Kaplan Hürriyet, Niğde Mv. Ömer Fethi Gürer ve Zonguldak Mv. Ünal Demirtaş bulunuyor.

CHP'den 15 milletvekilinin bugün istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesinin ardından İYİ Parti’nin YSK’ya liste ile başvurdu. YSK, İYİ Parti’nin 24 Haziran 2018 seçimlerine girebileceğine karar verdi.

Haber: Ö.YILMAZ