CHP İl Başkanı Mustafa İzgin, CHP'nin son olağan kongrelerinde seçilen ve halen kurultay delegesi olan 42 il başkanının olağanüstü kurultay çağrısı ve muhtarlık bölgesi delegeleri ve parti içi önseçim delege seçimlerinin sürecine hakkında açıklama yaptı.

Öncelikle seçim sonuçlarını değerlendiren İzgin, seçimden tek başına iktidar çıkmasında korku oylarının etkili olduğunu söyledi.

ÇAĞRIYI YAPANLAR İL BAŞKANLARI DEĞİL

Parti içinde dillendirmeye başlayan erken kurultay ile ilgili İzgin çağrıyı yapan isimlerin CHP’nin eski İl başkanları tarafından yapıldığını belirterek şunları söyledi. “Yapılan çağrı genel merkez tarafından yapılmadı. Çağrıyı yapanlar il başkanları değil. 2012 yılında seçilen çeşitli nedenlerden dolayı şuan il başkanları olmayan partililerin düzenlediği bir organizasyondur. 2012 yılında CHP İl Başkanı olarak Sayın Basri Karslıoğlu görev yapıyordu. Sayın Karslıoğlu’na böyle bir çağrı yapılıp yapılmadığını bilemiyorum fakat kendisine böyle bir çağrının yapılmış olsaydı bundan haberdar olurdum. Şuan il başkanı olarak görev yapan isimlerden yana bu yönde bir girişim yok.”

İzgin, olağanüstü kurultay kararının alınmasına yönelik yorum yapmaktan kaçındı..İzgin, adı yaygın medyada CHP Genel Başkanlığı için sıkça geçen Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin genel başkanlığa aday olmayacağını belirtti ve olağanüstü kongre kararı alınmasına yönelik çağrı yapmasını beklediğini dile getirdi.

 YENİLENEREK GÜÇLENECEĞİZ

CHP’de devam eden Muhtarlık Bölgesi Delegeleri ve Parti İçi Ön Seçim delegeleriyle ilgili bilgi verdi. Seçim tarihlerinde beklenmedik gelişmeler nedeniyle aksamaların olduğun kaydeden İzgin, yorgun olan örgütlerin yenilenerek güçleneceğini vurguladı. “Seçimle göreve gelen mahalle delegelerin en doğru kararı vereceğine inanıyorum. Yıllar sonra Düzce’de açık ara ikinci parti olduk. Üyelerimizin ve delegelerimizin buna değer vereceğine inanıyorum. Parti içi olumsuzlar olacağını düşünmüyorum. Elimize fırsat geçti. Güçlü yönetimlerle gelecek seçimlerde iddialı olmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki seçimlerde en kuvvetli parti biz olacağız. Çünkü önümüzdeki süreçte Ak Parti’nin politikalarının olumsuz durumlara neden olacağını düşünüyorum.2019 yılındaki yerel seçimlerle çıkışa geçerek Ak Parti’nin 2023 hedeflerine bizde 2019 hedefleriyle yanıt vereceğiz.”

CHP’nin kongreler takvimine değinen Başkan İzgin süreci anlattı. “3 Kasım tarihli MYK toplantısında mahalle delegeleri ve önseçim delegelerinin seçimlerini hızlandırmamız isteniyor. 6 Aralık tarihine kadar ilçe seçimlerini, 3 Ocak tarihine kadar da il seçimini yapmamız isteniyor. “

Son olarak yeni kabinede Düzce milletvekillerinin bakan olarak yer almasına yönelik beklentiyi yorumlayan İzgin, CHP Milletvekili Adayı Zafer Teber’in hodri meydan çağrısına yanıt veremeyen milletvekillerinin bakan olabileceğine inanmadığını, milletvekillerinin hiçbirinden bakan olamayacağını aktardı.

Haber;Y.SEVER