CHP il teşkilatı iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemeğe CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Kocaeli Milletvekili Haydar Akar da katıldı.

Düzce teşkilatı tarafından ilk kez düzenlenen iftar programına tahminlerinin üzerinde katılım gerçekleştiğini ifade eden İl Başkanı Basri Karslıoğlu, gelecek yıllarda daha güzel iftar yemekleri vermek istediklerini dile getirdi.

Önümüzdeki dönem 4. Halkayı tamamlayacağız

Düzenlenen yemeğin Düzce teşkilatı açısından son derece önemli olduğuna değinen Bolu milletvekili Tanju Özcan, Chp’ye gönül veren insanların dosta düşmana birlik mesajı verdiklerini söyledi.

Özcan,“Bugün Sakarya , Bolu ve Kocaeli milletvekilleri burada. Kocaeli’den Bolu’ya kadar halka var. Bu halkada eskiden bir milletvekili vardı. şimdi ise bu 4 milletvekilinden 3’ü tamamlandı. 1’i eksik kaldı. İnşallah önümüzdeki dönemde bu halkayı tamamlayacağız. önümüzdeki dönem Kocaeli, Sakarya ve Bolu’nun yanı sıra Düzce milletvekili de burada olacak diye temenni ediyorum.”diye konuştu.
Akçakoca ve Yığılca’yı koruyalım
Yerel seçimlerin öne alınması noktasında AKP ve MHP’nin aynı görüşte olduklarını ifade eden Özcan, Düzce’de daha önce yapılmamış bir çalışmayı ortaya koyarak yerel seçimler için hazırlık yapılması gerektiğini söyledi.
Özcan, “ Yerel seçimlerin öne alınması noktasında AKP ve MHP mutabık kaldılar. Muhtemelen yerel seçimler önümüzdeki ekim ayında yapılacak. Bu demektir ki yerel seçimlere sadece 1 yılımız kaldı. O yüzden bayramdan sonra Düzce’nin sorumlu milletvekili olarak sizleri gecesine gündüzüne katarak Düzce’de daha önce yapılmamış bir çalışmayı ortaya koymalıyız. Akçakoca ve Yığılca belediyelerini koruyarak başta düzce il belediyesi olmak üzere yeni belediye başkanları ve her ilçeden bir il genel meclisi üyesini aramıza katalım.”dedi.
MHP, AK Parti’nin kuyruğuna takıldı

Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ise yerel seçimleri öne alınması noktasında hükümetle aynı görüşte olan MHP’yi eleştirdi.

Akar, “ Yerel seçimlerine hızlı bir şekilde gidiyoruz. Neden öne almak istediklerini de biliyoruz. TBMM kanun çıkardılar. başbakan istifa ederek cumhurbaşkanı olabilecek. Her iki seçimi birlikte yaptıklarında belediye başkan adayları sadece kendileri için oy isteyecektir. Tayyip Erdoğan için isteyemeyecektir. İlk turda seçilmenin yolunu açabilmek içinde yerel seçimleri öne almak istiyorlar. Her zaman olduğu gibi MHP ‘de onun kuyruğuna takıldı. Cumhurbaşkanlığında da 4+4+4’te de bunu yaptılar yine aynı şekilde AKP’nin kuyruğuna takılarak siyasi hayatına devam etmeye çalışıyor. Biz buna karşıyız.”diye konuştu.
Düzce’nin evlatları da ateş altında

Sakarya Milletvekili Engin Özkoç ise konuşmasında Orta Doğu’da yaşanan gelişmelere değindi ve Ak Parti hükümetini eleştirdi.

 Türkiye’de birbirimize yalan söylemeyi bırakmalıyız diyen Özkoç, “ Biz burada bu akşam CHP il örgütü tarafından hazırlanan güzel yemekleri yiyebiliyoruz. Ama Müslüman dünyası bombaların altında. Evlatlarının öldürüldüğü, aç bırakıldığı bir ortamda ramazanı geçiriyorlar. Suriye ateş topu. Irak, Libya, Mısır da aynı şekilde. Sözde Müslüman kardeşlerine kenetleneceğini söyleyerek iktidara gelen AKP’nin lideri Tayyip Erdoğan, Amerikan emperyalizmin etkisine girerek onların emrinde Orta Doğu’daki Müslüman dünyansın yok edebilmek için elinden geleni yapıyor.   Savaş sadece Müslüman dünyasında değil, Türkiye’de de var. Düzce’deki birçok ailenin evladı Hakkari, Şemdinli Diyarbakır’da ateş altında. Cenazelerinin ne zaman annelerinin önüne geleceği ile ilgili haberleri yok, tedirginler. Tam da böyle bir ortamda Türkiye cumhuriyetinin başbakanıyım diyen diktatör, “Türkiye bugüne kadar terörle vermiş olduğu mücadelenin en büyüğünü vermektedir” diyerek en büyük yalanı söylüyor. Bu kişi Müslüman dünyası ile birlikte değil, bu kişi Amerikan emperyalizmin beraberdir. Öldürülen katledilen insanları düşünmüyor düşündüğü tek şey, kendi iktidarı ve çevresindeki bir avuç azınlık. Bu nedenle Türkiye cumhuriyeti ve müslüman evlatları için mücadele etmek durumundayız.”şeklinde konuştu.

Haber; S. KAŞKIR