Hafta sonu partisinin il kongresine katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Cumhuriyet Halk Partisini kızdıracak açıklamalarda bulunmuştu… “Ak Parti'nin En İyi Destekçisi CHP’dir” diyen ve yine Cumhuriyet Halk Partisi’ni 1924 anlayasını hazırlarken, halkın dininin Hristiyanlık olarak yazılmasını talep ettiğini öne süren Kamalak’a, İl Başkanı Müjgan Çakman’dan cevap gecikmedi.

 

Biz inançlara saygılıyız!

 

Çakman, açıklamayı yanlış ve bahtsız bir açıklama olarak yorumladı. Çakman, “1924 anayasasında açık ve net Türkiye cumhuriyetinin resmi dini İslam, başkentin Ankara’dır şeklinde açıklanmıştır. 1928 de de aynı şekilde açık ve net şekilde yer almaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi inançlarına yönelik ayrıştırıcı herhangi bir çalışma yoktur. Kurucumuz Mustafa kemal öyle bir liderdir ki Sudiler 1926 yılında sınırları içinde tüm mezarlıkları yıkıyordu. Atatürk sıra Peygamberimizin mezarına geldiğini fark ettiğinde “bir tek taşına dokunursanız ordumu aşağıya gönderirim” şekilde bir açıklaması vardır. Kuran’ı Mustafa Kemal Türkçeleştirmiş, herkesin anlayabileceği şekilde okumasını sağlamıştır. Cumhuriyet halk partisi Müslümanlığa her zaman hizmet eden tüm inançlara saygı duyan bir partidir. Bu açıklamayı kabul etmiyoruz. Böyle bir açıklama olsa olsa AKP ile aynı kafa yapısına sahip bir açıklama.” ifadelerini kullandı.

 

Hangimiz daha çok zarar veriyor?

 

Çakman sözlerini şuşekilde tamamladı: “Bir tarafta insanların her türlü inançlarına saygı duyan Cumhuriyet Halk Partisi, diğer tarafta da insanların inançlarını alabildiğine suiistimal eden taraf var. Acaba hangisi daha çok zarar veriyor halkımızın takdirine bırakalım.”

Haber;S.KAŞKIR