Irak sınırında şehit düşen ve Ankara’nın Çubuk ilçesinde toprağa verilen kahraman asker Yener Kırıkçı’nın cenaze törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun fiziksel ve sözlü saldırıya uğraması dolayısıyla Cumhuriyet Halk Partisi tarafından 81 ilde eşzamanlı olarak basın açıklaması gerçekleştirildi. CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru da zabıta noktasında kameraların karşısına geçti. Duru, Kılıçdaroğlu’na çirkin bir saldırı düzenlendiği belirterek, yaşananların spontane değil, organize bir şekilde gerçekleştirdiği savundu.



“Protesto değil, organize bir eylem”

Cenaze töreninde yaşanan arbede hakkında konuşan CHP Düzce İl Başkanı Duru, saldırının organize bir eylem olduğunu öne sürdü.

Duru, “Dün ülkemizin başkentinde, hepimizin şehidi, Mehmetçiğimizin cenazesine katılan tek siyasi parti lideri olan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı’na hain bir saldırıda bulunulmuştur. Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkçı’ya ve onun ailesine karşıda yapılmış büyük bir saygısızlıktır. Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu, son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır.” dedi.

 “Bu saldırının ardındaki güç ve azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar.” diyen Duru, “Cevaplandırılması gereken çok sayıda soru vardır. Bu sorular mutlaka cevaplandırılmalıdır, kamuoyu rahatlatılmalıdır. Bu girişimin failleri bellidir. Bu güvenlik zafiyetine sebebiyet verenler, saldırının büyümesine seyirci kalanlar hakkında derhal gereken işlemler yapılmalıdır.” diye konuştu.

“Herkes müsterih olsun”

CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru ifadelerini şu şekilde sonlandırdı:

“Herkes müsterih olsun. Bizler ve aziz milletimiz soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunu bozacak güçteyiz. Bizler Kuvayı Milliye’nin devamı olan Cumhuriyet Halk Partisi’yiz.”



“Nefret söylemlerinin memleketimizi getirdiği nokta çok açık ortadadır”


İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er de Ankara'daki şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı kınayarak, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu bu günlerde, her kesimin özellikle siyasilerin uzlaşmacı söylemler yapması ve sağ duyulu olması gerekiyor. Nefret söylemlerinin memleketimizi getirdiği nokta çok açık ve net ortadadır. Bir şehit cenazesinde Türk  toplumuna yakışmayacak bir tarzda, siyasi bir partinin genel başkanına saldıracak kadar ayrışan toplumumuzun bu gerginliğinden herkes üzerine düşeni almalı, artık bu memleketin dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberlikten başka çıkışı olmadığını anlamalıdır.” ifadelerini kullandı.

Haber: C.ÜSTÜNER