CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’dan parti başkanlarına çağrı! Tozan, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz ve AK Parti Milletvekilleri Faruk Özlü, Ayşe Keşir ve Fevai Arslan’ı Başkanlık Sistemini halkın önünde tartışmak üzere canlı yayında bir programa katılmaya davet etti.

“18 maddeyi tek tek tartışalım; Halkımız karar versin”
Anayasa değişikliği ile ilgili 16 Şubat tarihinden itibaren sahalarda çalışan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan sahada yaptığı bir tespitten yola çıkarak vatandaşların içerik hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığını gördüklerini söyledi.

Parti başkanlarına 18 maddeyi tartışmak adına bir çağrıda bulunan Tozan,“Anlattığımızda anlayan bir kitleye sahibiz. Bunun tek yönlü anlatılması yerine diğer siyasi partilere çağrı yapmak istiyorum. Ben ‘hayır’ı temsil eden bir siyasi parti başkanı olarak Düzce’de bir milletvekilimiz yok. Düzce’de ‘evet’i savunan AKParti’nin İl Başkanını MHP’nin İl Başkanını, AKParti’nin Sayın Bakanı ve diğer milletvekillerini canlı yayına davet ediyorum. 18 maddeyi tek tek tartışalım. Onlar neden evet dediklerini anlatsınlar biz de neden karşı çıktığımızı anlatalım. Halkımız karar versin.”

Tek başınıza iktidarken çözemiyorsanız başkan olunca nasıl çözecekler! Tartışalım…
Anayasa değişikliği referandumda kabul edilirse ‘ekonomik istikrar olacak ve terör bitecek’ söylemini değerlendirenTozan son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Madem başkanlığa geçildiğinde elinizde terörü bitirecek reçete var, neden uygulamıyorsunuz?Benim askerim polisim neden ölüyor? Siyasi olarak mecliste çoğunluğa sahipsiniz, istediğiniz yasayı çıkartabiliyorsunuz. Bütün bu sorunları tek başınıza iktidarken çözemiyorsanız başkan olunca nasıl çözeceklerini tartışma programında halkımızın önünde tartışmak istiyorum.”