24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerde kaybettiği oylarla hayal kırıklığı yaşayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde seçim yankıları devam ediyor. CHP Düzce İl Başkanı İlhan Duru, Düzce Milletvekili Adayları Zafer Teber, İlknur Başak Tütüncü ve Hasan Servet Ökten basın açıklaması yaparak seçim sonuçlarını değerlendirdi.

“Çalışmaların yapılmasını istiyoruz.”
İl Başkanı Hasan Duru yaptığı açıklamada seçimleri kazanan Düzce’deki milletvekillerini tebrik ederek şu ifadelere yer verdi:

“Bizim burada toplanmamızın nedeni seçimlerin ardından kazananları tebrik etmektir. Düzce’den seçimleri kazanan 3 milletvekilinin Düzce’yi unutmadan çalışmalarını yapmalarını istiyoruz. Diğer taraftan hükümetin seçim çalışmaları sırasında söylediği OHAL’in kalkması, bağımsız yargı, ekonomi gibi çalışmaların da yapılmasını istiyoruz.”

“Seçimi kazananlar önümüzdeki süreçte görüleceği gibi bu tabloyu taşıyamayacaklar”
CHP Düzce 1. Sıra Milletvekili Adaylığı yapan Zafer Teber ise yaptığı açıklamada şu şekilde konuştu:

“Ne yazık ki yine kazanamamanın üzüntüsünü yaşıyoruz. Seçim çalışmaları sırasında birileri çıkıp hususi yemekler verirken bizler bu süreci bizler kıt kanaat geçirerek bir şeyler yapmaya çalıştık. Cumhur ittifakı sabahtan akşama kadar hırgür çıkardı ama yine yapacaklarını yaptı. Önümüze çıkarılan tüm engellere karşı demokrasi savaşımıza devam edeceğiz.  Ufukta yeni seçimler de var. Seçimi kazananlar önümüzdeki süreçte görüleceği gibi bu tabloyu taşıyamayacaklar. Seçimleri kazandık diye seviniyorlar ama meclis başkanıyla birlikte 316 olan milletvekili sayıları 293’e düştü.”



“Halk bizi tercih etmedi ama her sıkıntıda bize geliyorlar”
2. sıra Milletvekili Adayı olan İlknur Başak Tütüncü ise konuşmasını yaparken duygulanırken şöyle konuştu:

“Zor bir seçim sürecini atlattık. Oruçlu ağızlarla çalışmalar yapmaya çalıştık. Gece yarılarına kadar mücadele ettik. Bizi tercih etmediniz ama Düzce halkına teşekkür ediyorum. Adil bir yapı oluşmadı. Onlar devletin imkanlarını sonuna kadar kullandılar. 3 senede 4 seçim yapıldı ve onlar işçiye verilmesi gereken paraları seçimler için harcadılar. Milletvekili olarak Düzce’de bulunmayı gerçekten biz hak ettik. Halk bizi tercih etmedi ama her sıkıntıda bize geliyorlar. Gelen halkımızın yaralarını yine ben saracağım.”

“Mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye çalıştık”
Son olarak açıklamalarda bulunan CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Hasan Servet Ökten ise şu cümleleri kullandı:

“Seçimleri kazanarak milletvekili olanları kutluyoruz. Bu seçimlerde başta valimiz olmak üzere emniyet teşkilatı ve diğer görevli arkadaşlar çok iyi çalıştılar. Böyle bir sonuç beklemiyorduk. Hiç demokratik olmayan şartlarda mücadelemizi sonuna kadar sürdürmeye çalıştık.”

Haber: M.AYDIN