Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce İl Kadın Kolları, Kadınlara Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda kadın cinayetlerinde artışa dikkat çekti.
2011 yılında 257 kadın öldürülürken, 2012 yılının ilk 6 ayında 100’e yakın kadın hayatını kaybettiğini belirten CHP İl Kadın Kolları Başkanı Buket Kapoğlu, “Öldürülen her iki kadından biri kendi hayatına dahil bir karar vermek istediği için öldürüldü. Kadına karşı şiddet; sadece fiziksel değil, ekonomik, psikolojik, ve cinsel olarak da sürmektedir. Bu rakamlar, seçim dönemlerinde sık sık tekrarlanan kadına yönelik şiddete 'sıfır tolerans' gösterildiği söylemlerini yalanlamaya yetiyor. Kadınlar kadın oldukları için şiddetin her türlüsüne maruz kalıyorlar. Biz, toplumsal cinsiyetin; erkeği otorite, iktidar sahibi olmaya zorladığı, çocukken eline oyuncak silah olarak verdiği, 'namus' gerekçe edilerek yakını olan kadını öldürmesinin emredildiği bu topraklarda, şiddete karşı mücadelenin sadece kadınların değil erkeklerinde sorunu olduğuna inanıyoruz." dedi.
 CHP'li kadınlar olarak kadına yönelik şiddetle mücadeleyi bir kamu politikası gibi benimsediklerini ve sosyal politikalarını bu doğrultuda ele aldıklarını kaydeden Kapoğlu,"Biz eşit temsil eşit katılım yolunda yürümeyi demokrasinin olmazsa olmazı olarak kabul ediyoruz. Biz barışa ve huzura 'evet' diyoruz. Bizler, kadına yönelik şiddete karşı verdiğimiz mücadelede, umudu ,inancı ve güveni örgütlemek amacıyla 'Kelebekler Özgürdür' diyoruz."dedi.

 

HABER; S. KAŞKIR