CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan yazılı olarak yaptığı açıklamada, AK Parti ve MHP’yi eleştirdi.

Ak Parti’yi Sandıkta Büyük Bir Hüsran Beklemektedir
MHP ve Ak Partinin ortak hareket etmesinin altında yatan gerekçenin anketlerde hayır oyunun önde olduğundan kaynaklandığını belirten Tozan, AK Parti’nin milliyetçi oylara göz dikerek yanıldığını savunarak şu ifadeleri kullandı:

“Ak Parti iktidarı milletin karşısına MHP ile çıkarak Milliyetçi oyları alacağını sanmaktadır. Fakat MHP tabanı bilinçli bir seçmen kitlesine sahiptir. Ak Parti’yi sandıkta büyük bir hüsran beklemektedir. MHP seçmenine ters düşmüş, kendilerini bugün temsilde var eden tabanına sırtını dönmüş ve seslerine kulak tıkamıştır. Unutulmamalıdır ki MHP, Cumhurbaşkanlığı seçiminde çatı aday için başı çeken bir partidir. Şimdi ne değişmiştir ki Cumhurbaşkanı olmasını istemediği birini bu kadar yetki ile donatmaya çalışmaktadır?”

MHP Tabanına Anlatamadıklarını Millete Nasıl Anlatacak
Birkaç gün önce Ankara’da MHP’li muhaliflerin ve Milliyetçi camiada ağırlığı belli isimlerin bir araya gelmesine değinen Tozan, “Tek yürek olarak ‘hayır’ dediler. Soruyorum, MHP kendi tabanına anlatamadığı gerçekleri millete nasıl anlatacak? Anlattıklarının ne kadar karşılığı olacak? Dikkat edilirse hayır diyenler sözünü yutkunmadan söylüyor, endişelerini ve kaygılarını dile getiriyor. Diğer taraftan ise ‘evet’ diyenler, hayır diyenleri terörle bir kefeye koyarak siyaset yapıyorlar. Millet her şeyin farkındadır.” İfadelerini kullandı.