CHP İl Teşkilatının bugün özel konukları vardı. Daha önce Düzce’ye 2011 yılında gelen CHP İstanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’la depremin 15.yıl dönümünde Düzce’yi ziyaret etti.



Önceki ziyaretinde Düzce’nin durumuyla ilgili aldığı notları paylaşan Eyidoğan, yürütülen çalışmalarda hangi aşamaya gelindiği hakkında partililerden bilgi aldı. 



Eyidoğan Kent Konseyi Başkanlığı’nı Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in yapmasını ‘Tek adamlık örneğinin Düzce’ye yansıması’ şeklinde yorumladı. Eyidoğan, bu durumun Düzce’nin gelişimine engel olacağını söyledi.



İstanbul Milletvekili Eyidoğan, Düzce’de depremin üzerinden 15 yıl geçmesine rağmen hala prefabrik okulların var olmasını ve verilen sürelerde tamamlanamamasını Düzce’yi yönetenlere yakıştıramadığını belirtti. Okulların bitirilememesi hakkında hükümete eleştiride bulunan Eyidoğan, diyanete çok rahat para bulan devlet, okullara niye bulamıyor? Dedi.




Eyidoğan, Düzce Devlet Hastanesi’nin bitirilememesi için ise İstanbul’da kaç tane alışveriş merkezini bitirdiler fakat Düzce’de hastaneyi 15 yılda bitirilemediler” şeklinde aktardı. Kentsel dönüşümün amacının dışına çıktığını belirten Eyidoğan yasa aracılığıyla ranta yönelik işlerin yapıldığını söyledi.


Eyidoğan Düzce’nin önemli sorunları arasında yer alan terminal, otoban bağlantısı, okullar konusunda 2011 yılından bu yana hiçbir ilerleme kaydedilmemesini çok acı olarak ifade etti.

Haber; Y.SEVER