12 Haziran'da yapılan genel seçimlerin ardından Düzce'de büyük hüsrana uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde kazan kaynamaya başladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu bile hayal kırıklığına uğratan Düzce'de seçimin neden kaybedildiği ile ilgili Parti genel merkezi İl Teşkilatından rapor istedi. Büyük bir gizlilik içerisinde hazırlanan raporda seçimin neden kaybedildiği madde madde yazıldı ve genel merkeze sunuldu.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir partiliden alınan bilgiye göre Hazırlanan raporda eski bir il başkanının seçimden önce bir anket firmasına Düzce ile ilgili anket yaptırdığını ve yapılan anketlerde CHP'nin çok düşük oranda oy çıktığını tüm teşkilatlara söyleyerek seçim öncesi partili üyelerde ön yargının oluşmasına neden olduğu ve ön seçime de bu nedenle partili üyelerin büyük bir bölümünün katılmamasına neden olduğu belirtildi.

Oluşan bu önyargı nedeniyle Aday bulmakta zorlanan CHP İl Örgütü Selçuk Yanmaz ve Basri Karslıoğlu'nun dışında son dakikaya kadar aday bulamadı. Bunun üzerine harekete geçen Merkez İlçe teşkilatı bir üyesini üst üste üç kez toplantılara katılmadı gösterip görevinden düşürdü ve aday olmasının önünü açtı.  Bu sırada Düzce'de aday sıkıntısı yaşandığını gören Genel Merkez ise bir başka ismi üye yaparak aday adayı olmasını sağladı ve bu sayede partinin Düzce'de ön seçime gitmesinin önünü açtı.

Yapılan ön seçimde ise CHP'li Belediye Başkanları Aday adaylarından Selçuk Yanmaz'ı desteklediği ancak bu desteği ön seçimin ardından seçim sürecinde göstermedikleri ve genel seçimlerde çalışmadıkları rapora yazıldı. Seçim sürecinde merkez ilçe teşkişlatı ile Akçakoca ve Yığılca ilçe teşkilatlarının il yönetimine sürekli karıştıkları ve yönlendirmeye çalıştıkları da raporda belirtildi.

Seçim süreci boyunca birinci sıra adayı Selçuk Yanmaz'ın parti rozetini hiç takmadığı ve CHP'nin ulusal ve parti politikalarından bahsetmediği de belirtildi. Seçimde Merkez ilçe teşkilatı Başkanı Evren Kuşçuoğlu'nun kendi mahallesinden 11 oy alması ve Akçakoca İlçe Başkanı Turan Güler'in kendi köyünden 25 oy aldığı da örnek olarak gösterilip seçimlerde teşkilat başkanları da dahil üyelerin yeterince çalışmadığı da raporda belirtildi.

Örgüt ve üye yapısının bir an önce yenilenmesi gerektiğini belirten İl yönetimi bundan sonraki seçimlerde halkın uygun gördüğü ve örgütün de kabul ettiği adaylarla yola çıkma kararı alınması gerektiğini rapora ekledi.

İl Teşkişlatının yaptığı görüşmelerde konuşulan ve hazırlanan rapora geçmesini istedikleri bu sert Rapor İl başkanı Kerim Görün'e teslim edildi. Görün ise raporu yumuşatarak içinde yaptığı düzenlemerin ardından isim belirtmeden, raporu genel merkeze gönderdi.

Haber; Ü. ÇETİN