Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak ve Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin yerel seçimlerde iddialı olduklarını söyledi.

Önleyemedik üzgünüz

Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak, ilk olarak ilçede yaşanan boğulma vakalarına değindi. Boğulmalara karşı önlemlerin alındığını ancak vatandaşların uyarıları dikkate almadığını dile getirdi.

Albayrak, “Bütün önlemler alınıyor. 2007 yılından beri ölümle sonuçlanan boğulma vakası yaşamadık. Önlemlerin faydasını görüyorduk. Bozuk havalarda, denizin dalgalı olduğu zamanlarda uyarılarımızı yapıyoruz, "Kesinlikle denize girmeyin" şeklinde uyarıyoruz. Olayın olduğu gün sabahı bütün zabıtaları, sahilde olan görevlileri kimsenin denize girmemesi konusunda uyardım. O olayda 5 dakika içinde gerçekleşti. Araçlarından iner inmez denize koşan çocuğun arkasından abisi onu kenara çekmek için koşuyor. Orada bulunan hoca da onları kurtarmak için arkalarından gidiyor. Birkaç dakika içinde yaşanan bir olay. Önleyemedik, çok üzgünüz. Olayda ihmal yok. O gün denize girenlerin kurtulma şansı yok, can kurtaranların bile kurtarma durumu yok, çok tehlikeliydi deniz. O gün gün boyunca uyardık denize girmeyin diye” şeklinde konuştu.

Yerel seçimler konusuna da değinen Albayrak, CHP'nin tek adayı olduğunu ve kazanacaklarını savundu.

Albayrak, “4-5 yıl sürede yaptığımız çalışmalar ortada. Tek hedefimiz yaptığımız çalışmaları, önümüzdeki 5 yıllık projelerimizi halka anlatmak. Seçimi kazanacağız. İddaliyız” dedi.

Yaptıklarımız ortada

Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin ise festival ile ilgili çalışmaların devam ettiğini ve yerel seçimlerde de iddialı olduklarını dile getirdi.

Şahin, "Festival çalışmalarında aksama yok, bu kapsam da festivalde doğa gezisi düzenleyeceğiz. Yığılca'nın dağlarını, şelalelerini gezeceğiz, tanıtacağız” dedi.
Şahin, yerel seçimlerle ilgili olarak da "Partimiz bizimle beraber devam etmeye karar verdi. Biz adayız ve bizden başka aday şu anda yok. Diğer partilerin de adayları olabilir. Güzel bir seçim olmasını diliyorum. Bizim çalışmalarımız, yaptıklarımız ortada, seçimlerde iddialıyız. Kalelerimizi kaybetmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.


Haber: M. YILMAZ