CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve Kırklareli Büyük Mandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez, referandum çalışması kapsamında yürüttükleri hayır kampanyası için bugün Düzce’ye geldi. Bir dizi ziyaretlerin ardından saha çalışması yapacak olan CHP heyeti, ilk olarak İl Başkanlığı binasında kameraların karşısına geçti. CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, basın açıklamasında şöyle konuştu:

“Bütün suçu FETÖ dedikleri terör örgütüne mal etmeye çalışıyorlar”
“Bizim tek amacımız var 2009 yılında cumhuriyeti korumak, vatana hizmet etmek için görev yaptığım TSK’da bizi terörist ilan edenler, darbeci ilan edenler şimdi “kandırıldık”, “aldatıldık” diyerek bütün suçu FETÖ dedikleri terör örgütüne mal etmeye çalışıyor.

‘Başbuğ, “15 Temmuz’a kadarki sürecin 3 önemli sanığı var” demişti’
İlker Başbuğ da bu dönemde mağdur olan ve 26 ay hapis yatan eski bir komutanımız. “Kumpas davalarını yani milli orduya kumpas kurup itibarsızlaştırarak 15 Temmuz’a, o karanlık geceye gelen sürecin 3 önemli sanığı var.” diye ifade vermişti yargıda İlker Başbuğ. Bunlardan birincisi emperyalizm (ABD-CIA-MOSSAD), ikincisi kırk yıldır devlete sızmaya çalışan ve emperyalizme hizmet eden FETÖ, üçüncüsü de siyasi iktidar demişti.”

“FETÖ, iktidar tarafından desteklenmeseydi Türkiye’nin başına bu belaları açamayacaktı”
Fethullahçı Terör Örgütü’nün devlete bu kadar sızmayı başarmasının sorumlusunu siyasi iktidar olarak işaret eden Çiçek, şu ifadelerde bulundu:
“Siyasi iktidarın gücü olmadan, desteği olmadan FETÖ’nün bir şey yapamayacağını 15 Temmuz’da veya Aralık 2013’ten sonra gördük. Demek ki bu suç örgütü siyasi iktidar tarafından desteklenmeseydi Türkiye’nin başına bu belaları açamayacaktı. Hesabını soracağız ancak onlara yol veren mecliste yasa çıkararak destek veren, özel yetkili mahkemeleri kapattıkları halde bizim yargılamalarımızı, bu Mustafa Kemal’in askerleri onları teslim eden hüküm verinceye kadar siyasetçiler de yargılanmalıdır. Mücadelemiz o yöndedir.”

“Sicili bozuk, sık sık hata yapan, milletebeni affedin”, “beni bağışlayın” diyen bir kişiye…”
Çiçek, referandum sürecinde parti olarak 2 hedefleri olduğunu belirterek, bunlardan birini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bu kadar yetki verilmesine engel olarak açıkladı.

Çiçek, “16 Nisan’ın iki temel maksadı var. Birincisi siyasi ayağı Türk Yargısı’na teslim edip millete hesap vermesini sağlamaktır. Aksi halde son 10 yıldır yaşadığımız karanlıkları tekrar yaşarız. İkinci amacımız da başta meclis olmak üzere bir kişiye ki sicili bozuk, geçmişte yaşadığımız süreçlerde sık sık hata yapan, çıkıp millete “Beni affedin”, “Beni bağışlayın” diyen bir kişiye daha fazla yetki vererek Türkiye’nin önünü daha da karanlıklara sürükleyen bir sürece engel olmaktır. Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum çünkü bu ülkenin sağduyusu vardır. 16 Nisan’da hayır çalışması yapan sağduyulu vatandaşlarımızı görüyoruz. 17 Nisan sabahı bu milletin çifte bahar yaşayacağını ve büyük karanlık gidişe dur diyeceğini umutla bekliyoruz.”

“Hepimiz müstakbel sanığız”
Ergenekon Davaları kapsamında 4.5 yıl cezaevinde kaldığını anımsatan CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, 16 Nisan’da evet kararı çıkması halinde herkesin müstakbel sanık konumuna geleceğini savundu.

Çiçek, “Demokratik zihniyeti taşamayan, hayırcıları engelleyen, onlara saygı duymayan, MHP’nin hayırcılarına salonları kapatan bir zihniyet asla bu ülkeye demokrasi ve hürriyet getiremez. Getirmemiştir de biz de onların mağdurlarından biriyiz. Ben 4 sefer tutuklandım 3’ünde serbest kaldım. O dönemde “Islak imzada çıktı, Dursun Çiçek’i tutuklayın” diyen savcılara talimat veren başbakan hakkında suç duyurusunda bulunduk, içeri girdik ve 4 buçuk sene cezaevinde kaldık. Bu yetkiler o kişiye verilirse hepimiz müstakbel sanığız. O yüzden 94 yıllık cumhuriyete, parlamenter sisteme ve değerlerine sahip çıkalım. Geldiğimiz yol belli gideceğimiz yol da belli. En iyi yol bildiğimiz yoldur.” şeklinde konuştu.

Düzce halkına çağrı: Çifte baharı birlikte yaşayalım
Son olarak Düzce’nin hayır kampanyasında önemli iller arasında olduğunu söyleyen Çiçek, “Düzce hayır kampanyası açısından bizim için önemli illerimizden birisi. Buradan da büyük oranda 2010 referandumuna göre hayırların yükseldiği bir referandum sonucu bekliyoruz. Düzce halkımıza güveniyoruz, inanıyoruz. 17 Nisan sabahı hayırlı bir sabahla uyanalım, çifte baharı birlikte yaşayalım.” dedi.

“Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çıkacaktır”
Düzce’ye geldikleri için CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek ve Kırklareli Büyük Mandıra Belediye Başkanı Sertaç Balyemez’ teşekkür eden CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan da şu ifadelerde bulundu:

“Dursun Vekilimle ilgili birkaç bir şey söylemek istiyorum. Nasıl bugünkü anayasa değişikliğinde en büyük korkumuzun yargının parti emrine girmesi ve bir tek adamlık rejimi olduğu bir ortamda sayın milletvekilim bu olayı Ergenekon Davası’nda yaşamıştır. O zaman iktidarla yan yana olan bu tarikatın temsilcileri, bugünkü terör örgütü mensupları kahraman ordumuz içinden sayın milletvekilim gibi birçok komutanı maalesef hapse atmışlardı. Üzücü olan başka olaylar da vardır, terör örgütünün mensupları o dönemlerde gizli tanık olmuşlardır. Türkiye böyle bir süreçten bugüne gelmiştir. Ama değişen bir şey yoktur. Bu rejim değişikliği geçtiğinde Türkiye bir hukuk devleti olmaktan çıkacaktır endişesi içerisindeyiz.”