CHP Kaynaşlı İlçe Örgütü 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Gençlik Şöleni düzenledi. Şölene Kaynaşlı Belediye Başkanı Erol Bayraktar, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, CHP Merkez İlçe Başkanı Alaeddin Duran, CHP Kaynaşlı İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Çakar, CHP Kadın Kolları Başkanı Fatma Karaüç, partililer katıldı.



Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program protokol konuşmalarıyla sürdü. CHP Kaynaşlı İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Çakar, geleneksel hale getirmek amacıyla ilk kez düzenledikleri şöleni gençliğin canlı kalmasını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiklerini söyledi.

“Milli bayramları unutturmak isteyenler var”

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, gecede yaptığı konuşmaya sözlerine milli bayramlardan söz ederek başladı. Her milli bayramın aslında bir mesaj olduğuna değinen Özcan, son zamanlarda milli bayramların anlamını ve önemini topluma unutturmak isteyenler olduğunu söyledi.

“Biriken fezlekeler işleme konulmak isteniyor”

Konuşmasına kamuoyunda tartışılan meclisteki dokunulmazlık oylamasına dair açıklamalarda bulunarak devam eden Milletvekili Özcan, AK Parti’nin meclise taşıdığı önerinin şuana kadar biriken fezlekelerin işleme konulmasından ibaret olduğunu belirtti. Özcan, “Biz TBMM’de aslında dokunulmazlıkları kaldırmıyoruz. Anayasanın 83. maddesinde bir kural var. Biz oylama yapıyoruz ya, zannetmeyin ki orada milletvekillerin dokunulmazlığı kaldırılıyor. Milletvekillerinin dokunulmazlığı kalkmıyor. Dokunulmazlıkları sınırlandırılmıyor bile. Milletvekilinin dokunulmazlığının sınırlandırılmasına ‘Evet’ diyeceğiz diye bize milletvekili olmadan önce taahhüt veriyoruz. Milletvekillerine kürsüde söylediklerinden dolayı haklarında ceza verilmez. Bunlar suç olarak değerlendirilmez ama Türkiye’de ölçü biraz kaçmış hiçbir faaliyeti suç olarak sayılmıyor. Milletvekilliği ile bağdaşmayan işler var. Her milletvekili benim gibi sadece milletvekilliği yapmıyor ki. İçimizde işadamları var. İşadamları şirketiyle ilgili usulsüzlük yaptıysa yargılanmalıdır. AK Parti’nin getirdiği öneri dokunulmazlıkların kaldırılması önerisi değildir. Şuana kadar biriken fezlekelerin işleme konulmasından ibarettir.”dedi.

“AK Parti’nin vermek istediği mesaj, Dünya’nın en büyük yalanlarındandır”

Özcan, AK Parti’nin dokunulmazlıkla ilgili olarak topluma teröre destek verenlerin dokunulmazlığını kaldırmak istedikleri mesajı vermek istediğini vurgularken bu mesajın dünyadaki en büyük yalanlardan bir tanesi olduğunu ifade etti.

“Tek dertleri CHP’li milletvekilleridir”

Özcan, AK Partililer'in tek derdinin CHP’li milletvekilleri olduğunu söyleyerek korkuyla sindirmeye çalışıldıklarını anlattı. Özcan, şunları kaydetti: “CHP’li milletvekillerinin fezlekelerinin büyük kısmı Cumhurbaşkanına hakaretten hazırlanmıştır. Her türlü eleştirimiz hakaret kapsamına giriyor. Eleştirirken korkarlar diye muhalefeti sindirmek için yapıyorlar. Biz bundan korkacak sinecek insanlar değiliz. Ben evet oyu kullandım. Yargılanmaktan korkmuyorum. Her şeye rağmen Türkiye’de dürüst, bağımsız hakim ve savcılar olduğuna inanıyorum.

AK Partili milletvekillerinin tamamının evet oyu kullandığı gibi bir algı yaratıldığının altını çizen Özcan, her parti grubundan firelerin olduğunu söyledi. Hükümetin fezlekelerin işleme konulmasında samimi olmadığı eleştirisinde bulunan Özcan, AK Parti’nin dokunulmazlıklar için yapılacak oylama sonucunda konunun meclisten geçmesine kendilerinin engel olacağı iddiasında bulundu.


Özcan’ın açıklamalarının ardından program, konserle sürdü.

Haber:Y.SEVER