CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen bugün Düzce’ye gelerek bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Pekşen’e ziyaretinde CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, CHP Merkez İlçe Başkanı Alaattin Duran eşlik etti.

Bugün saat 14.30’da Gölyaka Otoban Gişeleri’nde CHP İl Yönetimi tarafından karşılanan CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen Gölyaka’daki CHP Parti Binası’nda il yönetimi ile bir araya gelerek anayasa değişiklik teklifi ve yaklaşan referandumda neden “hayır” demeleri gerektiğini anlattı.

Gölyaka’daki ziyaretinin ardından Düzce’de Kızılay Toplantı Salonu’nda partililere verilen konferansa konuşmacı olarak katılan Pekşen’in konuşmasını Vatan Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez ve parti üyeleri de dinledi.

“Bu iktidar milli bir iktidar değil”
Elinde bir dizi kitapla gelen CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen burada da referandumda neden “hayır” denmesi gerektiğini katılımcılarla anlattı. Bu sırada Pekşen hükümeti de “milli bir hükümet olmamakla” eleştirerek, “Bu iktidar milli bir iktidar değil. Bu iktidar, planlanmış, bu ülkede uygulanan bir iktidardır.” İfadesinde bulundu.

“Düzenlemeler dehşet verici”
Anayasa değişikliği teklifi hususunda ise peşken, “Teklifin içindeki düzenlemeler dehşet verici. Cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlarının herhangi bir suçtan yargılanabilmesi için 400 milletvekilinin imzası gerekiyor. Bu nasıl bir iştir? Maddeler ilk olarak 21’di 18’e indi ama aslında 18 maddenin içinde gizli 72 madde var.” diye konuştu.