Basri Karslıoğlu’nun Düzce Belediye Başkan adayı olması nedeniyle boşalan Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığına getirilen Nurettin Türkmen ilk açıklamasını öncü mikrofonlarına yaptı.



Yerel seçimler için iddialı konuşan CHP İl Başkanı Nurettin Türkmen, bundan sonraki hedeflerinin adayları Basri Karslıoğlu’nun belediye başkanı yapmak için mücadele etmek olduğunu söyledi. Türkmen hedeflerinin tüm belediyeleri almak olduğunun da altını çizdi.

 

HEDEFİMİZ 11’DE 11

Türkmen, “Halkın yoğun bir ilgisi ile karşılaştıklarını söyleyen Türkmen, “Bu bizi heyecanlandırıyor ve daha çok çalışma 6 aydır çalışmalarımız devam ediyor. Son günlerde bu çalışmalarımızı arttık. Adayımız zaten hakla iç içe bir kişilik. Bu bizim seçim çalışmalarını kolaylaştırıyor. Yerel seçimlerde hedefimiz 11’de 11… bu hedefe kitlendik. 2 belediyemiz gösterdikleri hizmetlerle yeniden seçilme potansiyelini kazandı. Akçakoca belediyesi bugüne kadar yaptığı hizmetleri görmemek körlüktür. Diğer 9 belediyede çok iddialıyız. Düzce belediyesine 30 Mart gecesi Basri Karslıoğlu oturacağını düşünüyoruz.” dedi.

5 yıl önce yolsuzluk dosyaları olduğu iddia edilerek Aday gösterilmeyen Mehmet Keleş’in Ak parti tarafından bu dönem yeniden aday gösterilmesini değerlendiren Türkmen, bunu cevabını halkın sandıkta vereceğini dile getirdi.

ACİL SORUNLAR 11 YILDIR BEKLEMEDE

Düzce’de halkın parasını çarçur etmeyecek bir belediyecilik anlayışını hayata geçireceklerini belirten Türkmen, öncelikle acil sorunlara çözüm bulunması gerektiğini ifade etti.

Türkmen, “Katılımcı şeffaf dürüst belediyecilik anlayışını hayata geçireceğiz. Adayımızda bunun için en uygun kişi. Düzce’de devletin malını halkın parasını çarçur etmeyecek doğru yatırımları doğru zamanda yapacak kul hakkı yemeyen yedirmeyecek bir adaya sahibiz. Düzce için projelerimiz var. Ancak ondan önce olmazsa olmazlar var. Düzce’nin acil sorunları 11 yıldır beklemede. Ulaşım park sorunu, bağlantı yolu, sosyal alanları terminal… Bunların hiçbiri yokken çıkıp çılgın projelerden söz etmenin bir anlamı yok. Çağdaş şehircilik anlamında çok güzel projelere imza atılabilir.”dedi.

DÜZCE ANKARA’DAN SAKLANIYOR

Düzce’nin iktidar partisine verdiği oyların karşılığını alamadığını savunan Türkmen, sorunların Ankara’ya taşınmadığını öne sürdü…

 

Türkmen, “11 yıllık AKP iktidarı döneminde Düzce halkı iktidar partisine sonsuz kredi verdi, ancak karşılığını alamadı. Ya yarım ya da başlanmadı ya da bir türlü bitirilemiyor. Bir kültür merkezi hadisesi var hastane bekliyor… Yapılması gereken birçok yatırım var ancak bunlar için hiçbir çalışma yok. Avrupa ve Asya Marmara’yla bağladı. Ancak Ankara İstanbul gibi iki metropol arasında düzce ilimiz 2 km’lik üniversitesine otobana bağlanamadı. Düzce’nin Ankara’dan saklandığı bir takım sorunlarının Ankara’ya yansıtılmadığını düşünüyoruz.” diye konuştu.

Haber; S.KAŞKIR