CHP'nin 'Adalet ve Cesaret' temalı 36'ncı Olağan Kurultayına damga vuran mükerrer imza krizi Kılıçdaroğlu'nun devreye girmesiyle aşıldı.

Muharrem İnce CHP kurultayında “Genel Başkan Adayı” olarak konuşma yaparken, salonda bir söylenti hakim oldu. İnce 165, Kemal Kılıçdaroğlu ise 1081 delegenin imzası ile aday olmuştu. Ancak kulislere yayılan söylentiye göre, Kurultay divanı imzaları kontrol edince 49 oyun mükerrer kullanıldığını belirledi. Bu 49 oyun geçersiz sayılması halinde, İnce'nin delege desteğinin 116’ye düşeceği ve adaylığının düşebileceği ihtimali ortaya çıkmıştı.

KURULTAYA MÜKERRER OY KRİZİ DAMGA VURDU
Muharrem İnce 166 delegenin imzasıyla genel başkanlık için aday oldu. Ancak Muharrem İnce CHP kurultayında “Genel Başkan Adayı” olarak konuşma yaparken, salonda bir söylenti hakim oldu. İnce 166, Kemal Kılıçdaroğlu ise 1081 delegenin imzası ile aday olmuş ancak kulislere yayılan söylentiye göre, Kurultay divanı imzaları kontrol edince 49 oyun mükerrer kullanıldığını belirledi.

İNCELEME SÜRERKEN KILIÇDAROĞLU DEVREYE GİRDİ
Divan’da mükerrer imzalar incelemeye alındı. Bu esnada ise Kılıçdaroğlu’nun devreye girdiği öğrenildi. CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ise “Sayın Genel Başkanımız mükerrer 49 imza için tercihin Muharrem İnce’den yana kullanılmasını istedi. Böylelikle sorun çözüldü” dedi.

İNCE: KİMSENİN LÜTFUNU İSTEMİYORUM
Muharrem İnce ise konuyla ilgili “Bunlar Ali Cengiz oyunları. Ben kimsenin lütfunu istemiyorum. Örgütümün imzasını istiyorum” dedi. İnce sözlerini şöyle sürdürdü “Bana imza verenler gönüllü imza verenler. Baskıyla imza atanlar varsa bu genel merkezin baskısıyla imza verenlerdir. Benim seçimi alacağımı görüp algı operasyonu yapmak istiyorlar. 700 civarında oyla genel başkan olacağım. Buna inanıyorum, salonda inanıyor. Yarın seçilemeyecekler” diye konuştu.

ADALET FİLMİ
Kurultayda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan  İstanbul'a gerçekleştirdiği "adalet yürüyüşünü" konu alan "Adalet" filmi  gösterildi. Filmin sonunda "Hak, hukuk, adalet" sloganları atıldı.

Salonda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali  Yıldırım'ın, "Ey Kılıçdaroğlu" sözlerinin eşliğinde, "Tutuklu gazetecilere  özgürlük", "Adalet güneş gibi doğacak", "Hukuk bizimle birlikte gelecek", "Yine,  yeniden Cumhuriyet", "Basın özgürlüğünde kara listedeyiz", "Kadın-erkek  eşitliğinde Avrupa sonuncusuyuz", "Avrupa'da iş kazalarında birinci ülkeyiz",  "Tarımda saman ithal eden bir ülkeyiz", "Geçmediğimiz köprülere para ödeyen tek  ülkeyiz",  "Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkeyiz" spotlarının yer aldığı  sinevizyon gösterisi sunuldu. (Kaynak: Milliyet)