umhuriyet Halk Partisi Düzce’de adaylarını en erken belirleyen partilerden biri olarak çalışmalara 1-0 erken başladı. 7 Haziran’da olduğu gibi bu seçimde de 1. Sırada Zafer Teber’le seçime girecek olan Düzce Teşkilatı 1 Kasım’da kan değişimi yaparak Zekeriya Yanmaz ve Abdullah Şahin’le seçmenin oylarına talip oldu.


Kendisini Düzce’nin 4. Vekili olarak tanımlayan CHP Genel Başkan yardımcısı Düzceli Murat Özçelik ise  1 Kasım Seçimlerinde aday gösterilmedi.
CHP Parti Meclisi’nde adı Durdu Özbolat ile yumruklu kavgaya karışan Genel Başkan Yardımcısı Murat Özçelik liste dışı kaldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu Özçelik’i aday göstermeyerek kavganın faturasını kesti. Öte yandan Murat Özçelik de MYK’da duygusal bir konuşma yaparak istifasını sundu. MYK’dan erken ayrılan Özçelik MYK’nın ardından toplanan PM’ye katılmadı.
"HDP BARAJI GEÇSİN DİYE OY VERDİK"
Özçelik, daha önce basına kapalı grup toplantısında ayağa kalkarak "Ben ve çevremdekiler de HDP barajı geçsin diye oy verdik" itirafında bulunmuş, bu açıklama CHP'de soğuk duş etkisi yapmıştı. Özçelik, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Dış Politika Başdanışmanı olarak Düzce mitinginde de yer almıştı. Özçelik, İstanbul 3.Bölge 7.sıra milletvekili adayı olarak girdiği 7 Haziran seçimlerinde meclise girmeye hak kazanmıştı.