Dün akşam Halk TV Ana Haber Bültenine konuk olan CHP 1.sıra Milletvekili adayı Zafer Teber Lale Arslan’ın sorularını yanıtladı, Düzce’deki seçim öncesi son durumu hakkında bilgiler verdi.
 
AKP BUZ KALIBI GİBİ ERİYOR
 
Sunucu Lale Arslan Zafer, Teber’e, Düzce’de iktidar ve muhalefet partilerine bakış açısı ne durumda diye sorduğunda, Teber; “İnanın Düzce’de AKP buz kalıbı gibi eriyor. Şu an Düzce’de yüzde 15 civarında sandığa gitmeyecek bir kesim var. Bir şekilde protesto ediyor güvenemiyor. Seçim çalışmaları kapsamında Düzce ölçeğinde 40 bine yakın insanla görüştüm. Bu kez sandığa gitmeyenler yer değiştirmiş olacak. Ben bunu insanlarımızın gözünde görüyorum.” dedi.
 
Seçim çalışmalarında aldığı tepkileri yorumlayan Teber, seçim tahminlerini aktardı:
 
“Bizim projelerimizi vatandaşlarımıza anlattığım zaman çok tesirli oluyor, bunun yanında insanlar daha öncesinde yaşanan, ayakkabı kutularını sıfırlama olayları yüzünden, birebir vicdan yüküyle karşı karşıya kalınmış durumda. Biz bunun propagandasını yapmıyoruz. Ama biz bir şeyler anlatmaya başladığımızda, insanlar düşünce olarak bunları akıllarından geçiriyorlar. Özellikle daha önce Doğru Yol ve ANAP’a oy veren seçmen, bu seçimde ise kesinlikle AKP’ye vermeyecektir. Düzce’de 20 bin civarında Kürt oyu var ve bunların tamamı AKP oyundan gidiyor.”
 
PROJELERİMİZİN HEPSİ ÇOK TUTTU
 
Teber, sözlerine şöyle devam etti:
 
“Düzce ili benim doğduğum büyüdüğüm yetiştiğim bir kent. Ama yıllar içerisinde taassuba büründürülmüş bir kent.  Hiç bir yatırımın yapılmadığı bir kent Düzce. Çevre yolu olmayan bir il. Kaldı ki koca koca tırlar köy yollarından sevkiyat yapmak zorunda kalıyorlar. Depremler olalı tam 16 sene oldu, devlet hastanesi hala prefabrik olan bir il Düzce. Bunun gibi onlarca sorunla boğuşan ilimize geçtiğimiz hafta başbakan geldi. Kendisi adeta Düzcelilerle dalga geçer gibi, ben muhabbete geldim dedi ve tek bir proje söylemedi. Şunu samimiyetle söylüyorum, sabah 08.00’den gece 01.00’e kadar alanda insanüstü bir gayretle çalışıyoruz. Bizim projelerimizin hepsi çok tuttu. Her kesime yönelik olan projeler doğru algılandı. Karalama kampanyalarına rağmen, ’Nasıl vereceksiniz, kaynak nerde’’ gibi söylemlerine rağmen, insanlarımız bunların uygulanabilir olduğunu gördüler ve ardından Düzce’de CHP’ye ciddi bir şekilde yöneliş oluştu. En büyük anketten daha fazla el sıkmış bir insan olarak, benim şahsi teşhisim budur. Kaldı ki, ülkemizde Türkiye’de en sert illerin başında gelir Düzce.