Mecliste yaşanan krizi değerlendiren Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, CHP’nin yemin etmeyerek ne yapmak istediğini AK Parti olarak anlamadıklarını ve ülkeyi nereye götürmek istediklerine akıl erdiremediklerini vurguladı. Korkmaz, CHP’nin yemin etmemesi bizim çok da umurumda. Biz komisyonlarımızı kurar işimize bakarız.” dedi.

“Tavrımız şu. CHP ne yapmak istiyor biz bilmiyoruz. Memleketi nereye götürmek istiyor onu da anlamış değiliz. Seçimde halk kararını vermiş ve 2. Parti olarak çıkmış. Ama CHP’nin koyduğu vekiller meclise giremeyecekti. Bunu onlar da biliyordu. Şimdi CHP ne diyor. AK Parti bu işi çözsün. Yargıyı çağırsın çözüm yolu bulsun. Yargı bağımsız. Bu durumun sizin yemin etmemenize ne engeli var. gelin yemininizi edin çözüm önerin çözmeye çalışalım. Millet de çözümü takdir etsin.”
Bundan sonraki süreç ile ilgili de konuşan Korkmaz, bundan sonraki durumda CHP’nin yemin etmemesinin çok da umurunda olmadığını ifade etti ve “Biz komisyonlarımızı kurarız. Çalışmamıza başlarız.” Şeklinde konuştu.

“Bundan sonra ne olur. Bizim umurumuzda dahi olmaz. Çalışmalarımıza başlayacağız. Millet bizim çalışmamızı istiyor. Ne adına bunu yapmak istiyorlar. CHP’ye oy vermiş insanlara nasıl anlatacaklar bu durumu. Gelin meclisi çalıştıralım. Meclisin iradesinin üzerinde hiçbir iradeyi tanımıyoruz.”

Haber; R. BAL