AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, delege seçimleriyle ilgili düzenlediği basın toplantısında CHP Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran’ın AK Partili iki yöneticinin KOSGEB’te işe girme şekliyle ilgili kendisine yönelttiği soruya yanıt verdi.

İyi niyetli müdahaleler yaparız
İkili tartışmalara girmek istemediğini ifade eden Keskin, “Biz konuyla ilgili basın açıklamamızda siyasi partiler ve teşkilat hukukunda güzel bir hukuk oluşturduk. Konuyla ilgili liyakatli arkadaşların AK Partili ya da başka bir partili olması bizim için bir gerekçe değildir. Biz gerektiği zaman gerektiği yerlerde sayın bakanımız dahil olmak üzere müdahale yaparız. İyi niyetli müdahaleler yaparız.” Dedi.

Hiç kimseden çekinecek durumda değiliz, Biz siyasi iradeyiz
Düzce’nin menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacaklarının altını çizen Keskin, şöyle devam etti:
“Sayın bakanımız bir tasarruf kullanmıştır. Gayet de doğru yapmıştır. Tasarrufu sorgulayacak durumda değiliz. Sayın bakanımıza da her platformda sahip çıkarız. Milletvekillerimizin, belediye başkanlarının tasarruflarına sahip çıkarız. Doğru olanlara doğru deriz, yanlış olanlara yanlış deriz. Bu anlamda hiç kimseden çekinecek durumda değiliz. Biz siyasi iradeyiz. Bu millet bize yüzde 71 oy vermiş, Türkiye genelinde 51 oy vermiş, irade kullanalım diye oy vermiş ama adaletli olmak için gayret göstereceğiz.”

Onların rica ettikleri tasarrufları da biz zaman zaman yerine getirmişizdir
Bakan Özlü’nün tasarrufunu CHP’li siyasilerin kullanmasını doğru bulmadığını dile getiren Keskin, “Onların rica ettikleri tasarrufları da biz zaman zaman yerine getirmişizdir. MHP’li arkadaşlarımızın da tasarrufları olmuştur. Yaptıklarımız yapamadıklarımız olmuştur bu konuyu da böyle değerlendirmek gerekir.” Diye konuştu.

CHP’nin bu konuyu sahiplenmesi de bence siyasi bir rant elde etme adınadır

MHP İl Başkanı Ümit Yılmaz, işe alımlarla ilgili yaptığı ‘Bu siyasi ahlaksızlıktır’ değerlendirmesinin eleştirisel bulduğunu belirterek, “Kendisi de böyle bir şeyin açıklanmasını talep etmiştir. Bizde kendisine bu açıklamayı yapmışızdır. CHP’nin bu konuyu sahiplenmesi de bence siyasi bir rant elde etme adınadır. Bunu doğru bulmadığımı ifade ettim. Bu sorulara cevap verebilecek durumdayız. Bunlara bizim farklı bir şekilde cevap vermemizde nezaketimizdendir.” Şeklinde konuştu.

Haber:Y.SEVER