CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akçakoca’da Öncü TV ekranlarında 3g bağlantısı ile yerel seçim çalışmaları ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.  Öncü Tv Haber Müdürü Pelin Güven Yıldırım'ın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, Belediye iktidar olursa çok hizmet gelir anlayışının CHP Belediyeciliği ile yıkıldığını söyledi.

 

AKP BELEDİYELERİNDEN FAZLASINI YAPTIK

 

Kılıçdaroğlu, “Akçakoca terminal açıldı Düzce’nin yok. Bu tablo içinde kimin hizmet yapılıp kimin yapmadığı görülüyor. Ben eminim Yığılca ve Akçakoca belediye başkanları önemli adımlar attı. Geçmişte Akpli belediye başkanın yaptıkların çok daha fazlasını yaptı. Borçlarını da ödedi. Merkezden para geliyor. Mesele paranın çarçur edilip edilmediği. Kentin sorunlarını iyi saptamışsanız neşter vurur çözersiniz. Mesele parayı yerinde adam gibi kullanmak. Bizim belediyelerimiz bu konuda çok temiz. İlk yapacağımız iş öğrenci sorunlarını çözmek. Düzce özel bir şehir.” dedi.

 

Ülke gündemini meşgul eden kızlı erkekli öğrenci evi tartışması ile ilgili Kılıçdaroğlu, devletin öncelikle yurt sorunu çözmesi gerektiğine dikkat çekti.

 

YURT YAPMIYOR ÇOCUKLARI SUÇLUYORSUNUZ

 

Kılıçdaroğlu, “Kızlarla erkekler zaten ayrı kalıyor. Aynı evde kalması ile ilgili olarak şunu söyleyeyim: Hiçbir ülkede kimseye böyle bir müdahale hakkı verilmiyor. Sorun devletin yeterli yurt yapmaması. 11 yıldır iktidardasınız. Yeni mi fark ettiniz bunu? O çocuklar bizim gurumuz bu ülkenin geleceği. Yurt yapmıyor bu çocukları suçluyorsunuz. Bu evlerde menemen makarna dışında yemek yapılmaz.”dedi.

 

 ÇAĞDIŞI BİR ANLAYIŞ 

 

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın karma eğitime karşı olduğunu açıklamasını ise Kılıçdaroğlu, “Çağdışı” olarak nitelendirdi.

 

DERSHANELER MERDİVEN ALTINA İNECEK

 

Kılıçdaroğlu, dershanelerin kapatılması ile ilgili de görüşlerini paylaştı.“Dershaneler bir sorun olarak görülmemeli.” Diyen Kılıçdaroğlu,  “Nasıl oluyor da çocuklar okullarda iyi yetiştirilmeyi ve biz zorunlu olarak dershaneye gönderiyoruz. Bu kalitesizliği görüyor ve bunu kapatmak isteyen dershaneleri kapatıyorsunuz. bu kalitesizlikte özel öğretmen tutacak. Dershaneler merdiven altına inecek ve kaçak çalışacak. 100 bin öğretmen çalışıyor onlara ne olacak. yazık günah değil mi. Öğle bir eğitim sistemi kuracaksınız ki zaten anne baba dershaneye göndermez.” diye konuştu.  

 

SÜREKLİ AYNI PARTİ DÜZCE’NİN HALİ ORTADA

 

Son olarak Düzce halkına seslenen Kılıçdaroğlu, Düzceliler’den Cumhuriyet Halk Partisine bir şans vermelerini istedi.

 

Kılıçdaroğlu, “Düzce’yi bir Eskişehir gibi kente dönüştürmek lazım. Buna Düzce’nin kültürü de müsait. Bunu yapacak olanda CHP Belediye başkan adayıdır. Bu yapıyla nereye kadar gider. Bu kan değişimi yapalım. Düzceli gelip bir Akçakoca’yı Yığılca’yı görsün. Emin olun Düzce’yi pırıl pırıl bir kente dönüştürelim. Düzcelileri düzce halkını seviyorum. Geçmişte yeterli sempatiyi göstermediklerini biliyorum. Şimdi sorunları çözmek isteyen bir CHP var. eski algıları bir tarafa bırakalım. Ülkemizin nereye gittiği görülüyor. CHP olmak güzel bir şey lazım bir deneyim görmek lazım. Bu şansı versinler baksınlar. Sürekli aynı parti Düzce’nin hali ortada.”dedi.

HABER; S.KAŞKIR