Anayasa değişiklik taslağının meclise geldiği günün akşamında, 45’er saniye ara ile meydana gelen hain terör saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, terörle mücadelenin en kısa zamanda şiddetli bir şekilde başlayacağını ifade etti. 

“Bu topraklar kanla alındı; eğer alınmak isteniyorsa kan ve bedelle alınır”
AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, 38 vatandaşın hayatını kaybettiği, 155 vatandaşın ise yaralandığı hain terör saldırısına ilişkin şöyle konuştu: “Öncelikle 38 tane vatan evladının şahadetini gördük 155 vatandaşımız da yaralandı hastanelerde tedavi görmekte. Ülkemiz zor günlerden geçiyor yedi düvel bu memleketle uğraşıyor. Ama bu memleket birlik beraberlik içinde olduğunu tarih boyunca yedi düvele göstermişti. 38 tane vatandaşımızın şehit olmasının bir sebebi var, bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla yoğrulmuştur. Bu millet vatanı, milleti, inancı için her zaman hazırdır. Hepimiz hazırız! Bu topraklar kanla alındı. Eğer geri alınmak isteniyorsa kanla ve bedelle alınır. Bu topraklar bizim topraklarımız. Ölen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu mücadele terör örgütlerinin sonu gelene kadar devam edecektir. Bu konuda AK Parti’nin kesin talimatı vardır”

“Terörle mücadele en kısa zamanda şiddetle başlayacak”
“Terör örgütlerinin özelliği şudur; her zaman kahpece arkadan vurarak böyle hareketler yapmaktadırlar.” diyen Keskin, şöyle devam etti: “Bu da onların bitişinin emaresidir. Ne polisimizle ne Türk askerimizle karşı karşıya gelmeye cesaretleri yoktur. En kısa zamanda terörle mücadele şiddetle başlayacaktır. Terörü lanetliyoruz. Aslında kınamak ve lanetlemek işe yaramaz. Terör örgütlerinin arkasında duran devletlere seslenmek istiyorum. Bu millet her dönemde bununla mücadele etmiştir ve edecektir. Küllerinden her zaman bu millet yeniden doğmuştur. İnşallah Türkiye gelecekte büyük bir devlet olacaktır.”

“Türkiye’de önemli olayların olduğu her dönem bunlar olmuştur”
Terör örgütlerinin hiçbirinin birbirinden farkı olmadığını vurgulayan Keskin, şu ifadeleri kullandı: “FETÖ, PKK, DEAŞ, DEAŞKPC bunlar Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozman için zaman zaman beraber zaman zaman ayrı hareket etmiştir. Anayasanın meclise sevki dün gerçekleşmiştir. Her dönemde bunlar olmuştur. Özellikle Türkiye’de önemli olayların olduğu, Türkiye’nin ileri gideceği dönemlerde bu tip hareketleri terör örgütleri hep yapmışlardır. Geçmiş bunların örnekleriyle doludur. Ne yaparlarsa yapsınlar anayasa meclisten geçecek ve Türk milletinin önüne gelecek. İnşallah yeni anayasamız da başarıyla referandumdan çıkacaktır. Referandum sonucunda da Türkiye daha büyük bir devlet olma yolunda devam edecektir.”

AK Parti’yi terörle mücadele konusunda eleştirilen CHP’ye de tepki gösteren AK Parti İl Başkanı Keskin, ana muhalefeti bir çizgisi olmamakla suçladı. Keskin, “Ana muhalefet partisinin bir kere çizgisi yok. Ana muhalefet partisi nerede duracağını bilmiyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun başında bulunmuş bir partiden bahsediyoruz ve kendisine yakışmayan hareketler yapıyor. Artık siyaseten nerede duracağını bu millete anlatması lazım. Bir gün HDP ile bir gün terör örgütleriyle, bir gün onların cenazelerine omuz vermekle bir gün vatansever görünüyor. Bir kere bu durumdan çıkıp kendisine bir çizgi belirlemek zorundadır. “Siyaset demokratik ortamda yapılır ve demokratik siyaset yapma hakkı açıktır.” dedik. Bu kadar sıkıntı olmasına rağmen demokratik siyasi parti anlayışından vazgeçmemiş bir partidir. Rakipleri de teröre bulaşmadığı sürece onlarla hukuku boyuta gitmemiş bir partidir. CHP’nin bir kere çizgisini belirlemesi ve halkın yanında olması gerekmektedir. Ben MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli’ye de teşekkür ediyorum. Bir duruş gösterdi ve milletin teveccühünü kazandı. Önemli olan bu dönemlerde siyasi kimliklerimizi bir yana bırakıp milletin iradesi yönünde fikir beyan edip milletin yanında olmaktır. CHP ve HDP bu fikriyatı gösterememiş ve bu milletin karşısında terör örgütlerinin yanında olmuşlardır kamuoyuna açıklamaları da bu yöndedir.” diye konuştu.