AK Parti Düzce İl Teşkilatının düzenlediği Siyaset Akademisine katılan Erzurum büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, belediyecilik anlamında bilgi ve birikimlerini paylaştı. Erzurum da yapılan yeniliklerden bahseden Küçükler, Ak Parti belediyelerinin en önemli sorun olan çarpık kentleşmeyi kaldırmak için çalıştığını ifade etti.
AK Parti sınır koymuyor
Küçükler, “Erzurum kar memleketi, biz alttan ısıtmalı kaldırım sistemi yaptık vatandaşın rahat edebilmesi için, belirli caddelerin kısımlarında yaptık. Erzurum için önemli kapalı ortamda ısıtmalı otobüs durakları yaptık, orada sadece ısınmasın dedik, telefon şarj aleti koyduk. Ak Parti sınır koymuyor, Ak Parti belediyelerin bu hizmetleri her bir noktada sağladığını düşünüyorum. Çarpık kentleşme en büyük sorun, bütün belediyeler bunun için çalışıyor. Biz belediye olarak 10 ayrı noktada kentsel dönüşüm planlaması düzenliyoruz. 2004 yılından beri Erzurum’da gecekondu yapımına izin vermedik. Ekmek isteyene ben arsa tahsis ediyorum, emlak ofisine gidiyor. Fakir vatandaş yanımıza geliyor bana ekmek yardım edin, ekmek yardım edemeyiz ama emlak birimine git sana bedava arsa tahsis etsin. Emlak dairesi fakir olduğunu tespit edip arsa tahsis ediyor. Biz bunu durdurduk, kentsel dönüşüm çalışması başlattık. Biz ev tahsis ediyoruz belirli yerlerde, 150 bin liraya satılacak daireyi 60 bine veriyoruz kendi evini de 60 bine sayıyoruz. “ dedi.

Yerel yönetimler ana konu
Siyaset Akademisinin hedeflerini anlatan Ak Parti İl Başkanı Kaşıkoğlu, yerel seçimler doğru hızla ilerlediklerini, seçimler yaklaştığı için akademiye ilginin yoğun olduğunu söyledi.
Kaşıkoğlu, “Siyaset Akademisi programımız Düzce’de ilk kez gerçekleşiyor, önce Bolu’da gerçekleşmişti. Bu dönem ki siyaset akademisin konusu Lider Ülke Türkiye yerel yönetimler 2 programı. Önümde yani 1 yıl sonra yerel seçimler var, hepimiz artık o sürece doğru hızla ilerliyoruz. Siyaset Akademisinde ders verenlerimizin birçoğu, yerel yönetimlere ilişkin bir programla geliyorlar. Güzel bir kalabalığımız var, buna ilgi duyan çok değişik kesimlerden insanlarımızın takip ettiği bir program oluyor. Ak Partili olma şartı yok, siyasete ilgi duyan, siyasete sevgi besleyen ve bende siyasette yer alabilir miyim diyen insanlara biraz daha temelli bir siyaset bilgisini vermek adına, eğitimli yapıya taşınacak bir alan olarak görüyoruz. Yerel yönetimler ana konu olunca seçimler de 1 yıl sonra olunca halkın ilgisi yoğun oldu. diye konuştu.

Haber: S. YANAR