Başkan olduğu dönemde çok sayıda proje hayata geçirdiğini belirten Çiloğlu, Albayrak'ın kendisiyle yarışamayacağını ve bu nedenle kılıf bulma telaşında olduğunu iddia etti.
AK Parti ilçe yönetim kurulu ile birlikte parti binasında basın toplantısı düzenleyen Akçakoca AK Parti Eski Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu, 29 Mart Yerel Seçimleri sonrasında Akçakoca Belediyesi'nin mali yapısı ile ilgili gerçeği yansıtmayan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla bu açıklamayı yapma gereği duyduğunu vurguladı. Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak tarafından imzalanarak basına dağıtılan yazıda Akçakoca Belediyesi'nin borçlu ve sıkıntılı belediye olarak lanse edildiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını söyledi.
Çiloğlu, '' Basına yansıyan 31 Mart tarihi itibariyle teslim aldıkları belediyenin kamuya olan borç tutarının 17 trilyon 427 milyon 456 bin TL olduğu, piyasa borcunun 1 trilyon 334 milyon TL nakit paranın borçlara yetmediğini ve 43 milyon 180 bin TL eksik gelen tutar da dahil bütün borçları ödediklerini ve kimseye borçlu kalmadıkları gibi tasarruf ederek 600 bin TL biriktirdiklerini ifade ederek halkın konuştuğunun aksine borçlu ve sıkıntılı belediye teslim aldıklarını ima etmekte olduğu anlaşılmaktadır.'' dedi.
Belediye Başkanı Fikret Albayrak'ın Ramazan ayında halka verdiği iftar yemeklerinde de bu ifadelere benzer açıklamalarında bulunduğunu belirten Çiloğlu,'' Belediyeyi çok borçlu ve sıkıntılı durumda devir aldıkları ifadeler kullanmış olmasının esas sebebi başkanlığımız döneminde hayata geçirdiğimiz çok sayıdaki projelerle yarışmanın zorluğuna şimdiden kılıf bulma telaşından kaynaklanmaktadır.'' diye konuştu.
Çiloğlu şöyle devam etti: '' Dönemimizde kamuya ait vergi dairesi, SSK ve emekli sandığı borçlarını diğer belediyeler gibi ödemedik. Kendileri de 6 ay ödememiştir. Ancak İller Bankası'ndan belediyelere her ay gönderilen vergi gelirleri payından kesilen yüzde 40 meblağın yüzde 20'si bu borçlara mahsuben ödenmektedir. Devlete olan borçların, dönemimizde kamu ile yapılan yapılandırma ile indirildiği muhasebe kayıtlarında görülmektedir. İller Bankası kredisi dönemimizde 3 projede kullanılmıştır. Bunlar belediye hizmet binası, mezbahane ve su altyapısıdır. 2 yıl ödemesiz 7 yılda ödenecek tutar 8 trilyon 204 milyon 401 TL'dir.” diye konuştu.