Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Teşkilatı Başkanı Aydın Dursun, Yığılca Hasanlar Barajının ve akarsularının üstünde Hoşafoğlu ve Aksu Köylerinde şimdilik 300 Dönüm arazi üzerinde kurulması çimento fabrikası kurulması planlanmadığı belirterek çevre sorunun felaket boyutuna katlanacağını şöyle aktardı:

“Çimento fabrikası faaliyete geçtikten sonra alandaki çalışmalar ve bacalardan çıkacak zararlı tozlarla, gazlarla fındık verimi hızla düşecek, tarım alanları çoraklaşacak, akarsular etkilenecek, oluşacak toz ve gaz bulutları Düzce Ovasına ve Yığılca şehrine doğru sürüklenecektir. Yerlerini Fabrika alanına satmak için yarışa giren, iş beklentisi ile fabrikayı sabırsızlıkla bekleyen bölge halkı, tarım alanları çoraklaştığında, ağaçlar birer birer yok olduğunda, arıcılık bittiğinde, çevre elden gittiğinde, kanser vakaları arttığında bu vebalden kurtulabilecekler mi? Bizleri son teknolojilerle, bacalara takılacak filtrelerle kandırmaya çalışmayın? Zamanında çöp toplama alanı da neredeyse 5 yıldızlı otel görünümü ile sunulmuştu. Çöp alanıyla başlayıp Çimento Fabrikası kurdurarak çevre felaketine izin vermeyelim.”

Halk hareketine dönmelidir

Dursun’un değindiği bir diğer konu ise çöp sorunu oldu. çöp toplama alanında nöbet bekleyen Hecinler, Hasanlar, Esentepe ve Esençam halkının yalnız bırakılması doğaya, çevreye karşı ihanet olduğunu söyleyerek sorunun herkesin sorunu olduğunu vurguladı. Dursun, konuyla ilgili “Köylüler eylemleri ile Düzce’nin doğasını çevresini, İstanbul’un sağlığını korumaya çalışmaktadırlar… Bu sorun yalnızca Hecinler halkının sorunu değil hemen yanı başında Nuhlar, Nasırlı, Gürcü Çiftlik, Akyazı Köylerinin, Düzce ve Yığılca halkının tamamının sorunu olmalıdır... Hatta çöplerden biriken pis su havuzunda su içerken ölen kedi ve köpekler için hayvan haklarını savunan derneklerin bireylerin de sorunu olmalıdır...” diyerek çöp sorununun yalnızca Hecinler halkının sorunu olmaktan çıkarak halk hareketine dönmesi gerektiğini aksi halde sorunun felaket boyutuna geleceğini söyledi.

Haber:Y.SEVER