Yapılan olaylı Çilimli Kongresi'nin ardından Akçakoca İlçe Kongresi de bugün yapıldı. Kongrede Divan Başkanlığını Ak Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu yaparken Akçakoca Öğretmen Evi'nde düzenlenen kongreye Ak Parti Kocaeli Milletvekili ve Ak Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergin, Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan ve Ak Parti İlçe Teşkilatı ile İlçe Belediye Başkanları katıldı. Milletvekili Celal Erbay'ın kongreye katılmaması için dikkatlerden kaçmadı.

Yaptığı konuşmada ülke gündeminde bir çok sorun olduğunu belirten Ak Parti Grup Başkan Vekili Nihat Ergin, “Sorunlarla birlikte beklentilerde çok. Bu nedenle istenilen her şey zamanında yapılmayarak ilerleyen süreçlere aktarılıyor. Türkiye'nin şu an önemli sorunları arasında fındık konusu da yer alıyor. Fındık sadece bu yıl değil çok uzun zamandır Türkiye'nin sorunudur. Çinliler fındık üretmeye başladı. Çinliler fındık piyasasına hakim olursa vay halimize. Bunlar 50 kuruşa fındık satarlar. O parayla da karınlarını doyururlar. Bu nedenle ülkemizde problemler çoktur. Önemli olan istikrar ve düzenin devam etmesidir. Akçakoca'nın sorunu ise doğalgazdır. Akçakoca'ya doğalgaz gelmezse herkes halimize güler.” şeklinde konuştu.

Ak Parti Düzce Milletvekili Yaşar Yakış'ta kongrenin iki adaylı yapılması konusuna değinerek “ Ben kaldığım otelde bu iki adayla da görüştüm ve kongrenin tek adaylı yapılmasını istedim. Ama olmadı ve iki adaylı bir kongre süreci geçireceğiz. Sonuçta parti olarak bir bütünüz. Bu bütünlük kongre sonrasında da devam edecektir.” dedi.

Görevde bulunduğu süre içerisinde yaptığı çalışmalara değinen Akçakoca Belediye Başkanı Nazmi Çiloğlu'da yaptığı konuşmada “Ben göreve geldiğimde Belediye, borçlarla uğraşıyor ve hiçbir yerden yapılacak işler için kredi alamıyordu. Ama şimdi her şeyi tamamlanarak yapılan çalışmaların uygun şartlar altında gerçekleşmesini sağladık.” ifadelerini kullandı.