Bolu Dağı tünelinin açılmasının ardından ekonomik ve sosyal anlamda darbe yiyen Kaynaşlı, İstanbul ve Ankara gibi iki metropol arasında önemli bir karayolunun üzerinde olmasına rağmen yeteri kadar gelişemedi. Özellikle D-100 Karayolu üzerindeki çarpık yapılaşma ilçenin salaş bir görünümde kalmasına neden olurken, prefabrik ve baraka görünümündeki işletmeler ekonomik zorluklar nedeniyle yeni tesisleşmeye gidemiyor. Kimi esnaf işyerini kapatırken, kimileri ise bu derme çatma dükkanlarını kiraya verdi. Kaynaşlı’nın yeniden yapılanmaya büyük oranda ihtiyacı olduğu tartışılmaz bir gerçek. Ancak esnafın zor durumda olduğu ilçede yeniden yapılanma adına yıllardır adım atılamıyor.
İlçenin imajını zedeleyen prefabrik işyerlerinin kaldırılması konusunda açıklama yapan AK Parti Kaynaşlı İlçe Başkanı Alaattin Dilek, bu çirkin yapıların kaldırılmasının gerekli olduğunu söyleyerek, en kısa sürede çalışmalara başlanacağını belirtti.
Dilek, “ Kaynaşlımıza Abant gişelerinden giriş ve otoban çıkışı bizde olduğundan Topuk yaylasına da Fenerbahçe tesislerinin kurulmasıyla da turizm olarak bir hareketlilik yaşanmaya başladı. İki metropol şehrin arasında olmasıyla bu çirkin yapıların kalkmasını biz fayda görüyoruz. bu güne kadar yerel yönetimin tek başına müdahale etme şansı yoktu. Bakanlığımızca yapılan kentsel dönüşüm projesiyle belediye başkanımız ve valimiz ortak çalışarak bu prefabrik yapıların kalkmasıyla ilgili çalışmalara başlanacaktır. Biz Kaynaşlı’nın pırıl pırıl bir şehir haline gelmesini istemekteyiz, iki metropol arasında ki Kaynaşlı’yı bütün dünya tanıyor, böyle tanınan bir ilçenin bu konumda olması bizi de rahatsız ediyor. Yıkılan barakaların yerine daha güzel binalar, çevre güzelliği olan istihdam sağlayacak alanlar yapmak istiyoruz. Dar gelirlilere yapılan konutların amacı zaten barakalarda yaşayan insanları bu binalara taşımak. İl başkanımızla milletvekillerimizle sürekli bu konuları istişare ederek çözüm bulmaya çalışıyoruz.” Dedi.

Haber: H. İŞCAN