CHP Düzce Kadın Kolları Başkanı İlknur Başak Tütüncü ve CHP’li kadınlar parti binasında bir basın açıklaması yaptı.

Tütüncü, Afrin’de terör örgütü unsurları ile mücadele eden Kahraman Türk Askeri’ne destek olmak amacıyla Pazar günü Düzce Anıtpark Meydanı’nda düzenlenecek kermese tüm Düzcelileri davet etti.

Bir diğer önemli olan konunun çocuk istismarı olduğunu kaydeden ve buna yönelik önem ve cezaların yeterli düzeyde olmadığından yakınan Tütüncü, “CHP olarak çocukların istismarına ve bu ortamları yaratan kurum ve kuruluşlara karşı önlem almayan iktidarın samimiyetine inanmıyoruz. 16 yıldır iktidarda olan AKP hükümeti suçluyu değil, suçu ortaya çıkaranı cezalandırmıştır” dedi.

“İktidar, söylediği başka yaptığı başka olmaktan öteye geçemiyor”
“Ağacımızı, deremizi, Cumhuriyetimizin kazandırdığı bütün değerleri elimizden aldınız. Gözünüzü şeker fabrikalarına kadar diktiniz. Ama çocuklarımızı vermeyeceğiz” diyen Tütüncü çocuk istismarına ilişkin konuşmalarını söyle sürdürdü:

“Çocukların, güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en öncelikli sorumluluğuyken, her gün yeni bir çocuk istismarı haberi ile uyanıyoruz. İktidarın başkanı bugün çıkmış, ‘Çocuk istismarı için en ağır cezaları getireceğiz, bu toplumsal bir dinamittir’ diyor. Ne yazık ki bu sözler, iktidarı, her zamanki gibi söylediği başka yaptığı başka olmaktan öteye geçiremiyor. Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak Sübyan Mektepleri ile mevcut iktidar, çocuk istismarı mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir.”

“Çocukları korumak hepimizin görevi, susmak ve sessiz kalmak suça ortak olmaktır”
Çocuk istismarının önlenmesi için cezaların artırılması gerektiğini ve istismara zemin hazırlayan kurumların ortadan kaldırılması gerektiği belirten Tütüncü şöyle konuştu:

“İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur ve çocuklarımız geleceğimizken onları korumak hepimizin göreviyken susmak buna sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçi olacağız, denetçi olacağız, önleyen olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz. Çocuklarımız için endişe duyuyoruz, çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz ve bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade etmek istiyoruz.”

“Çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar susmayacağız”
Tütüncü son olarak alınması gereken tedbirleri sıralayarak şunları kaydetti:

1.Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. 2. Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz. Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz. 3. Çocuk istismarını öven ‘6 yaşında çocukla evlenilebilir’ gibi çocuk istismarını öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz.

Hükümeti acil olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güvenli ortamlar oluşturuluncaya kadar, çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar, çocuklarımızın istismar edilmesine zemin hazırlayan kurumlar kapatılıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

Haber: Ö. YILMAZ