AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin dün akşam katıldığı Öncü TV Ana Haber Bülteni’nde önemli açıklamalarda bulundu.  Keskin, Hecinler Köyün’de bulunana çöp tesisi başta olma üzere Ankara ziyaretleri ve Afyonkarahisar’da ki toplantı hakkında bilgiler verdi.

Çöp tesisi yapılacak…
Keskin, Hecinler Köyü’ne yapılması planlanan çöp tesisi için “modern bir tesis olacak” diyerek tesisin yapılacağının sinyalini verdi.
Keskin şöyle konuştu; “Bu toplantıda biz bu konuyu ciddi anlamda masaya yatırdık. Kısa vadede çözüm bulmamız gerekiyor. Düzce Belediyesi ve tüm belediyelerin Düzce’nin haritasının içindeki bütün çöp bir yere dökülmek zorunda. Doğal olarak bu çöpü şuanda vahşi bir şekilde döküyoruz. Bizim sorgulamamız gereken başka bir şey var. Hecinler depolama tesisine bu çöp dökülmüyor ama hiç kimse şunu sormuyor. Acaba bu çöp nereye dökülüyor? bir problemi çözerken bir başka problem çıkartmamamız gerekiyor.
Sayın bakanımızın başkanlığında yaptığımız istişare toplantısında şöyle bir karar aldık. Bu kararda sayın belediye başkanımız Mehmet Keleş’te vardı. Bu çöpün en kısa zamanda transfer edilmesi bizim buradaki ciddi modern bir tesis yapılana kadar Düzce’nin içinde depolama ve çevreye rahatsızlık verecek şekilde değil de İstanbul Kocaeli gibi illere transfer edilmesiyle alakalı çalışmalarımız devam ediyor. Hemşerilerimiz bu konu ile alakalı biraz daha sabırlı olsunlar.”

“Pankart açmaları bize güvendikleri anlamına geliyor”
Düzce Belediyesi tarafından tesisin ihaleye çıkacağını duyan köylülerin pankartlı eylemine değinen Keskin, düşüncelerini şöyle dile getirdi; “Köylülerin pankart açarak “Pankart açmışlar bize güvendikleri anlamına geliyor bu benim için onur verici bir olaydı. Şunu belirtmek istiyorum. Ak parti bütün olarak teşkilatlarıyla belediyeleriyle milletvekilleriyle ciddi anlamda hizmet için gayret gösteriyor. Düzce’de iki yıldan bu yana ciddi bir beraberlik algısını oluşturduk buda çok önemli.”

Nisan’da referandum yaşayacağız”
AK Parti’nin Afyonkarahisar’da devam eden istişare toplantısına da değinen Hikmet Keskin, Nisan ayında referandum yaşayacağız dedi. Hikmet Keskin şöyle konuştu. “Türkiye’nin artık kabına sığmadığını düşünüyoruz Ak parti olarak. MHP’de bu hayırlı işle alakalı fikirlerini bir süredir belirtiyor. Ülkemiz çok büyüdü büyük bir ülkeyiz artık her anlamda büyümeye devam ederken bu anayasa bize küçük geliyor. Büyük ihtimalle Ocak ayında meclisimize gelecek. Nisan ayı gibi bir referandum yaşayacağız. Referandumdan sonra neler olabileceğini bilmiyoruz. Genel anlamda söylediğimiz gibi orada konuşulacak şeylerin başında mutlaka seçim yani referandum olacaktır. Bununla alakalı sinyalleri biz genel merkezimizden aldık.”

“Seçime hazırız”
Geçtiğimiz hafta Ankara ziyareti hakkında da bilgiler veren AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, teşkilat başkanı Mustafa Ataş ile yapılan toplantıda önümüzde ki günlerde bir seçim ya da referandum olabileceğinin sinyallerini aldığını söyleyerek, Düzce teşkilatı olarak seçime her zaman hazır olduklarının altını çizdi.