AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Düzce'ye gelmesine iki günden az bir süre kala, Düzce'de alınan tedbirler bugün bir bir gözden geçirildi.

Cumartesi günü yapılacak olan miting havadan ve karadan sıkı bir şekilde koruma altına alınacak. Başbakanlık korumaları bugün Düzce'de incelemelerde bulundu.

Bir minibüs ve bir otomobille Ankara'dan Düzce'ye gelen öncü ekip, ilk olarak Düzce 18 Temmuz Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, programında bir değişiklik olmaması halinde ve hava şartlarının uygun olması durumunda Yığılca'da ki mitingin ardından Düzce Şehir Stadı'na helikopterle inecek.

Öncü ekip staddaki incelemelerinin ardından Anıtpark'ta da incelemelerde bulundu. İncelemelere, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli müdür, emniyet amirleri ve komiserler de eşlik etti.

Başbakanlık korumaları Düzce'deki incelemelerinin arıdından Yığılca ilçesine hareket etti.

Öncü ekip, Yığılca'da ilçe giriş çıkışlarını, helikopterin ineceği noktayı ve mitingin yapılacağı alan en ince detayına kadar incelendi.

Başakan'ın Düzce'de ve Yığılca'da yapacağı miting öncesi ve miting boyunca güvenlik seviyesi de en üst seviyede tutulacak.

Çevre illerden ve ilçelerden Düzce'ye takviye edilecek olan Özel Harekat ve Çevik Kuvvet birlikleri ile Cumartesi günü Düzce'de yaklaşık 800 polisin görev alacağı öğrenildi. Düzce, Yığılca ve Başakan'ın helikopterle iniş yapacağı alanda bulunan binaların çatılarında keskin nişancılar önceden hazır bulunacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Düzce mitingleri boyunca Emniyet Genel Müdürlüğü'n eait helikopterlerle de havadan sıkı bir şekilde korunacak.

Erdoğan'ın, Yığılca'dan Düzce'ye gelmesinin adından Anıtpark'ta ki miting öncesi Düzce Valiliği'nde toplu açılışları gerçekleştireceği öğrenildi.

Haber: Ş. ÇAKIR