Teşvik Yasası'yla birlikte sanayicilerin yatırım yeri haline gelen Düzce ve ilçelerinde yatırım konusunda sorunların yaşandığı da ortaya çıktı. Dün akşam Mehmet İbrahimoğlu'nun sunduğu “Seçime Doğru” programına katılan CHP Cumayeri Belediye Başkan adayı Ali Keleş, bazı nedenlerden dolayı yatırımcıların Cumayeri'ne yatırım yapmadığını söyledi.

Keleş, “Şu an Cumayeri'nde 8.5 dönüm arazimiz bulunuyor. Yatırımcılar bu arazileri kullanmak için bize başvurmuşlardı. Ama dönüm başına 10 bin, toplamda da 85 bin TL istendiği için yatırımcılar buraya yatırım yapmaktan vazgeçip çevre illere gittiler. Böyle yaparak ilçenin sanayi konusundaki gelişmesine de engel olunmuş oldu.” ifadelerini kullandı.

Ali Keleş, Cumayeri Belediye Başkanı olması halinde ilçe için önemli çalışmalar yapacağını da belirterek “Özellikle gençler için sosyal alanların bulunmaması ilçemizin önemli sorunlarından biri. Başkan olursam bu konu üzerinde girişimlerde bulunacağım. Tabi ki ilçemizin sorunları bununla da bitmiyor. Cumayeri her konuda çalışma yapılmayı bekliyor.” şeklinde konuştu.