Bu yerel seçimlerin Düzce siyasi tarihinin en çekişmeli seçimleri olacağı MHP cephesinde yaşanan flaş gelişmeyle bir kez daha gözler önüne serildi.

MHP’nin Düzce Belediye Başkan Adaylığı yarışındaki en güçlü isimlerinden olan Celal Kasapoğlu gönül verdiği partisinden istifa etti. Asıl bomba gelişme bundan sonra yaşandı. Genç, dinamik  ve projeleriyle umut vaat eden bir isim olarak partilli-partisiz geniş bir kitlenin sevgisini kazanan Kasapoğlu, AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü’nün uzattığı eli geri çevirmedi. Yapılan sıcak ve samimi görüşmelerin ardından memleketine hizmet için can atan iki ismin birlikte yürüme kararı almasının an meselesi olduğu konuşuluyor. AK Parti İl Teşkilatı’nın da Düzce’yi kucaklayıcı bir belediye meclisi hazırlama ilkesi gereği çalışkan kişiliği ile bilinen Kasapoğlu’na sıcak baktığı öğrenildi. Bu doğrultuda Cumhur İttifakı’nın iki partisi olan MHP ve AK Parti arasında ittifak daha da perçinlendi.

Öte yandan MHP’den Düzce adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılırken partinin aday olarak Erdoğan Bıyık’ı açıklamasından sonra Bıyık’a projelerini verme nezaketi bile gösteren Celal Kasapoğlu’nun meclis üyeliği şansı verilmemesi üzerine böyle bir karar aldığı ileri sürüldü. Kulislerde konuşulanlara göre Bıyık, Celal Kasapoğlu’nun listede olmasını istemedi. Listeyi şekillendirmekten asıl sorumlu olan il yönetimi de bu tavra direnmedi. Tüm bu yaşananlar üzerine Kasapoğlu, ittifakın parçası AK Parti’nin önemli isimlerinden gelen ‘Düzce’ye hizmette bizimle ol’ teklifini olumlu karşıladı.

Celal Kasapoğlu ile ilgili bu baş döndüren gelişmelerin AK Parti Adayı Dr. Faruk Özlü’nün belediye meclis listesinde kontenjan üye olarak yer alması ile sonuçlanması bekleniyor.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ