Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Örgütü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teröristleri öven sözler sarf ettiği gerekçesiyle parti binasında düzenlediği basın açıklamasıyla sert bir tepki gösterdi. CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, ilçe başkanları ve partili üyelerinin katılımıyla CHP Düzce İl Başkanlığında düzenlenen basın açıklamasında Erdoğan’ın sarf ettiği “Teröristler kadar bizler gururlu olmazsak, onurlu olmazsak bu ülkede büyük bir kırılma olur.’’ sözlerinin Türk milletine yapılmış yeni bir hakaret olduğu belirtildi.

CHP Kaynaşlı İlçe Örgütü Başkanı Mehmet Çakal, Erdoğan’ın sözlerini şöyle yorumladı. “Yaptığı konuşmada Erdoğan aynen şöyle diyor.’’ Teröristler kadar bile onurlu ve gururlu olmadığını ima ederek milletimize hakaret eden Erdoğan kendi onur ve gurur ölçüsünü ortaya koymuştur. Erdoğan‘ın onurunun ölçüsü terör örgütleri, gururunun ölçüsü de teröristlerdir. Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden bu kişi halkımızın onurunu, şerefine gururuna ağır hakaret etmektedir. Terör örgütü üyelerine iltifatlar düzerken, halkımızı alenen aşağılamaktadır.”

Halkın ve Cumhuriyet Halk Partisi Erdoğan’ın sözlerini asla kabul edemeyeceğini ifade eden Çakal açıklamalarını sürdürdü. “Halkımız onurlu ve gururludur. Onursuz ve gurursuz olanlar, PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlardır. Valilere talimat vererek terör örgütüne dokunulmasını engelleyenlerdir. Görevini kasten ihmal ederek şehirlerimizin cephaneliğe çevrilmesine göz yumanlardır. Şehirlerimize mayınlar, bombalar döşenirken bunu film gibi izleyenlerdir. PKK şehirlerimizde asker alma şubesi kurarken, karakol açarken vergi mahkemeleri kurarken korkakça görevini yerine getirmeyenlerdir. PKK ile doğrudan görüşenlerdir. ‘’Öcalan’ın düşünceleri bizim de düşüncelerimiz’’ diyenlerdir. Kirli masalarda karanlık pazarlıklar yapanlardır. Halkımızın verdiği şerefli göreve ihanet edenlerdir.”

Haber:Y.SEVER