Yarın Düzce’ye gelecek olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti öncesinde kendisine ve diğer siyasi parti il başkanlarına bilgi verilmediğini iddia eden SP İl Başkanı Selim Gökdemir, AK Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz’ın Cumhurbaşkanının ziyareti ile ilgili görüşlerini dinlediğini ve çok manidar bulduğunu söyleyerek, ziyaret öncesinde tüm başkanların toplanarak görüşünün alınması gerektiğini savundu.

Gökdemir, “ Aklıma tabi Cumhurbaşkanı AK Partinin Cumhurbaşkanı mı yoksa tüm milletin Cumhurbaşkanı mı gibi çelişkili sorular geldi. Cumhurbaşkanı hepimizin Cumhurbaşkanıdır. Düzce’yi ziyaret ediyorsa yapılması gereken vardır. AK Parti İl Başkanın cumhurbaşkanı ile ilgili programlarını aktarması çok manidardır ve doğru değildir. Düzce’de birçok siyasi partinin il başkanı vardır. Diğer siyasi partilerin başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcisi ve kanaat önderlerinin başkanları çağrılarak cumhurbaşkanımızı en güzel nasıl ağırlayabiliriz bu görüşülür.” Dedi.

Gökdemir, Cumhurbaşkanının ziyareti ile ilgili bilgi almadığını da ifade ederek, diğer siyasi partilerin il başkanlarına da bilgi gelmediğini düşündüğünü belirtti. Gökdemir, “ Burada altını çizmek istediğim şu: Ak Parti il başkanı kalkıp Cumhurbaşkanının Düzce ziyareti ile ilgili programlarını aktaramaz. Zira cumhurbaşkanı sadece AK Partinin Cumhurbaşkanı değildir. Hepimizin cumhurbaşkanıdır. Başbakan ak partinin genel başkanındır o zaman istediği gibi fikir beyan edebilir.” Şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN