4 Nisan Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Halk Partisi il kongresi öncesinde partide sular durulmuyor. Partililerin genel isteği doğrultusunda adı ortaya çıkan ve girişimlerini sürdüren Basri Karslıoğlu’dan sonra, emekli hakim Ahmet Resuloğlu’da adaylık için partilileri ziyaret etmeye başlamıştı.
CHP’de Basri Karslıoğlu ismi ağırlık kazanırken İl Başkanı Zekeriya Tozan’ın da bu listede yer almak istemesi, parti çevrelerinin de buna sıcak bakmaması ve halen il yönetiminde bulunanlarında bir kısmının listede yer bulamayacak olması yeni bir liste oluşturulmasını gündeme getirdi. Tozan’ın adaylığına kesin olarak sıcak bakılmaması Abdullah Dağıstanlı başkanlığında Tozan ve gurubunun da yer alacağı yeni bir listenin seçime girmesi ihtimalini doğurdu.
İl kongresine doğru suların bir türlü durulmadığı Cumhuriyet Halk partisinde Dağıstanlı’nın kesin olarak aday olması durumunda tek listeye ve ortak karara göre aday olan Basri Karslıoğlu’nun her an çekilmesinin de söz konusu olabileceği de yine parti çevresinde konuşuluyor.
Bu arada Genel Başkan Deniz Baykal’ın çok listeli ve uzlaşmanın sağlanamadığı kongrelere gitmemesi, Pazar günü yapılacak Düzce kongresine de gelmesi ihtimalini oldukça azaltıyor.